E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Merkez Bankası Başkanı görevden alındı---

​Merkez Bankası Başkanı görevden alındı

​Merkez Bankası Başkanı görevden alındı
18 Eylül 2014 - 21:21 borsagundem.com

Merkez Bankası'ndan yaklaşık 7 milyon dolar çalındığı iddiası üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, Merkez Bankası Başkanı Fullani görevden alındı

Arnavutluk'ta, Merkez Bankası'ndan 713 milyon lek (yaklaşık 7 milyon dolar) çalındığı iddiası üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Merkez Bankası Başkanı Ardian Fullani görevden alındı.

Arnavutluk meclisinde, 78 milletvekilinin katılımıyla düzenlenen oturumda, 10 yıldır Merkez Bankası Başkanlığı görevini yürüten Fullani ve aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Merkez Bankası Başmüfettişi Elivar Golemi'nin görevden alınmaları oylandı. Fullani ve Golemi, oy çokluğu ile görevden alındı. 

Arnavutluk'ta, yıllık rapor hazırlamak üzere devlet hazinesindeki para sayımını gerçekleştiren Merkez Bankası yetkilileri, devlet hazinesinde olması gereken miktarın altında bir rakamla karşılaşmış ve savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

İhbarın ardından harekete geçen savcılık, konuya ilişkin soruşturma başlatmış ve aralarında eski devlet hazinesi çalışanlarının da bulunduğu 10 kişi hakkında yakalama emri çıkarmıştı. Soruşturma kapsamında, Fullani ve Merkez Bankasının bazı müfettişleri de gözaltına alınmıştı.

Savcılığın iddiasına göre, Arnavutluk Merkez Bankasından yıllar boyunca  713 milyon lek (yaklaşık 7 milyon dolar) çalındığı ileri sürülüyor.

Hakkında daha önce "tutuklu yargılanma" kararı verilen Fullani, Temyiz Mahkemesi'ne yaptığı itiraz sonucu haklı bulunmuş ve cezası ev hapsine dönüştürülmüştü. Fullani, mahkeme hakkında kesin kararı verene kadar cezaevinde geçirmesi gereken süreyi evinde geçirecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)