E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMemurlara iyi haber---

Memurlara iyi haber

Memurlara iyi haber
24 Temmuz 2014 - 15:23 borsagundem.com

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, özelleştirmeden kamuya gelen 4-C’lilere müjde verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Meclis’te görüşmeleri süren torba tasarıya eklenecek bir maddeyle, 4-C’lilerin artık her yıl sözleşme yenilemeleri uygulamasına son verileceğini açıkladı.
 
Çelik, "Emekliliklerine kadar kesintisiz çalışacaklar" dediği 4-C’lilerin bundan böyle mesleklerine uygun işlerde çalışmak üzere yönlendirileceklerini de söyledi. Çelik, torba tasarıya eklenecek düzenlemeye ilişkin şu bilgiyi verdi "Süreç içinde kendilrine bazı haklar verildi. Toplu sözleşme masasına da geldiler. Geçen yıl da ücretlerle ilgili yüzde 40’lara varan artışla birlikte aile yardıı sağlandı. Çalışma süreleri de 10 aydan 11 ay 28 güne çıkarıldı. Şimdi yapılacak düzenlemeyle çalışma süreleri 12 yıla tamamlanıyor. Emekli oluncaya kadar da her yıl sözleşmeye tabi olmayacaklar, emekli oluncaya kadar çalışma imkanı elde edecekler. Ayrıca mesleklerine, eğitim durumlarına göre kamuda istihdamlarında Devlet Personel Başkanlığı yönlendirme yapacak. Eğitimlerini ve geçmişlerini dikkate alacak."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)