E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMeksika'da öfke dinmiyor---

Meksika'da öfke dinmiyor

Meksika'da öfke dinmiyor
22 Kasım 2014 - 00:21 borsagundem.com

Ülkenin güneyindeki Guerrero eyaletinde kaçırılan 43 öğrencinin hâlâ bulunamamasını protesto etmek için düzenlenen gösteriler sürüyor

Meksika'nın başkenti Mexico City’de binlerce kişi sokaklara döküldü. Göstericiler, öğrencilerin bulunması için yeterli çaba harcamamakla suçladıkları Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto’nun istifasını istedi. Pena’nın kuklasını ateşe veren göstericiler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. 26 Eylül’de Guerrero eyaletinin Iguala kentinde öğretmenlerin çalışma koşullarını protesto eden öğrenciler ile polis arasında çatışma çıkmıştı. Polisin öğrencileri taşıyan araçlara ateş açması sonucu 6 kişi yaşamını yitirmiş, 25 kişi yaralanmıştı. Çatışmaların ardından öğrenciler, son kez 27 Eylül’de kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından zorla araçlara bindirilirken görülmüştü. Öğrencilerin bulunması için düzenlenen operasyonlar sırasında bölgede 11 toplu mezar bulunmuş ve yaklaşık 40 kişinin cesedi çıkarılmıştı. Cesetlerin kayıp öğrencilere ait olmadığı bildirilmişti. Öğrencilerin bölgede faal uyuşturucu çetesi Guerreros Unidos (Birleşik Savaşçılar) ile bu şebekeyle işbirliği içindeki polisler tarafından öldürüldüğü sanılıyor. Öte yandan Devlet Başkanı Nieto, ihale karşılığı 7 milyon TL’lik lüks bir malikâne edindiği iddiaları yüzünden ağır baskı altında bulunuyor.

Mexico City’de eylül ayından bu yana 43 öğrencinin kayıp olmasını protesto etmek için düzenlenen eylemde polisle çatışma çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)