E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMeclis'i karıştıran silah iddiası---

Meclis'i karıştıran silah iddiası

Meclis'i karıştıran silah iddiası
03 Eylül 2015 - 18:51 borsagundem.com

TBMM Genel Kurulu'nda, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın 'silah' çektiği iddia edildi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın 'silah' çektiği, ceketini açarak silahını CHP'li vekillere gösterildiği iddia edildi. Konuyla ilgili HDP'den Pervin Buldan konuyu meclis gündemine taşıyarak Bakan Kılıç'ın bir açıklama yapmasını istedi. Söz alan Bakan Kılıç, "Benim hiç bir şart altında silah taşıma gibi bir durumum olmayacağını dile getirmek istiyorum. Bu iftiradır" dedi.

"ŞEREFSİZ" HAKARETİ
TBMM'deki tartışma şöyle başladı. Adalet Bakanlığı'na atanan Kenan İpek'in oylaması sırasında kavga çıktı. CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, Adalet Bakanı İpek yemin ederken "Adaletin nerede şerefsiz" diye bağırdı.

'SİLAHINA DAVRANDI' İDDİASI
CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, bu olay sonrasında Bakanlar Kurulu sırasında oturan yine Samsun Milletvekili olan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın silahına davrandığını öne sürdü. Bu gelişme üzerine TBMM Başkan Vekili Koray Aydın oturuma ara verdi.

KONU MECLİS GÜNDEMİNE GELDİ
HDP'li Penvin Buldan, Meclis'te söz alarak konuyu gündeme getirdi ve Bakan Kılıç'ın açıklama yapmasını istedi. Söz alan Akif Çağatay Kılıç, "Benim şahsımın silah taşıdığım bunu da gösterdiğim iddia edilmiş. Mahir Ünal, Özgür Özel, Levent Gök ve Oktay Vural'la görüştüm. Benim hiç bir şart altında silah taşıma gibi bir durumum olmayacağını dile getirmek istiyorum. Bu iftiradır. Asla böyle bir şey olmamıştır. Bu konuda Gençlik ve Spor Bakanıyım. Gençlere silah konusunda asla asla böyle örnek olmam" dedi.

CHP'Lİ TEKİN: GÖZÜMDEN VURSA İNANMAM
Tartışmayı başlatan sözlere imza atan CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin ise, Bakan Çağatay Kılıç'ın silah tektiği iddiasına "Bakan yeğenim gibidir, gözümden vursa inanmam" dedi.

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ÖZGÜR ÖZEL: BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYDUK
Genel Kurul açılır açılmaz CHP adına söz alan Özgür Özel, CHP'li Hayati Tekin tarafından kullanılan "şerefsiz" sözünün tutanaklardan çıkarılmasını istedi. Sadece CHP değil hiçbir parti mensubunun TBMM'de böyle kelimeler kullanmasını tasvip etmediklerini belirten Özel, "Sayın bakan çok incinmiştir. Biz de bu sözü tasvip etmiyoruz. Tutanaklardan çıkarılmasını rica ediyoruz. Büyük üzüntü duyuyoruz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Rüştüvetler Türgeve04 Eylül 2015 09:18

    Mücadele ölüm kalım mücadelesi. O koltuklar bir giderse yıllardır alenen veya gizlice örgütlü suç işleyen birilerini adalet sistemi duman eder. O yüzden bu şiddet, bu celal. İnşallah cidden silah çekmemiştir.

  • Marko paşa03 Eylül 2015 23:59

    Zaten liderin den belli tabanca da çeker bıçakta geçmişte akp vekiler diğerlerinin kafasını gözünü patlatmadimi kalabalık güç veriyor ama birgün bir köşede tek başına yakalınirsa af diler bol bol Özür diler Kabadayı çok gördük

  • yuh bea beah yeah03 Eylül 2015 22:11

    yuh bea diyen milletvekillerinin yalan söylemek huyudur. nerden bilecez ?

  • yuh bea03 Eylül 2015 21:44

    Amma yaygarasınız he neredeyse ateş etti diyeceksiniz mahalle kadınları olur atar tutar aynı onlar gibisiniz! bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyor bir de bunu yazıyorsunuz rezil olmak için! adam cep telefonunu bele takılan kılıfda saklıyor yani bel kılıfı kullanıyor memur kafası elini fermuara atsa acaba ne diyeceksiniz artık kim bilir! m.vekili mecliste tüm m.vekillerine tecavüz etmeye kalktı dersiniz!

  • mahluk03 Eylül 2015 20:01

    emniyet, iktidar, yargı arkasında olunca sokak iti kendini adam sanırmış. tek başına ise sadece kuyruğunu kıstırır gezermiş

  • osman03 Eylül 2015 20:00

    bırak silaha güvenmeyi gel teke tek girelim birbirimize bak kırılmadık kemiğini bırakıyor muyum

  • Pargali ibrahim03 Eylül 2015 19:36

    Çakma Kabadayı orası vatandaşı temsil edilen yer hiç bir vekil orada ne tabanca ne bıçak nede bir küfür edebilir eğer bunlardan birisini yaparsa millete hakaret etmiş olur cahil birisi yapmaz