E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMadencilik karnesi zayıf---

Madencilik karnesi zayıf

Madencilik karnesi zayıf
26 Temmuz 2014 - 05:12 borsagundem.com

Soma'da 301 işçinin ölümüne neden olan kazadan sonra dikkatlerin çevrildiği madencilik sektöründe Türkiye’nin karnesi iç açıcı değil

Son kazayla birlikte ölümlü maden kazalarında Çin’in önüne geçmesi beklenen Türkiye’de madencilik sektöründeki verim ise çok düşük. Türkiye’de 8 madencinin yaptığı işi ABD’de tek işçi yapıyor. Buna karşın Türkiye’de maden işçilerinin kazancı, Çek Cumhuriyeti’nde sektörel ortalamaların yarısı, İngiltere ve Almanya’nın ise beşte biri. Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) araştırmacıları İrem Kızılca ve Timur Kaymaz’ın Soma kazası sonrası yaptığı çalışmaya göre, Türkiye dünyadaki en büyük 6’ncı kömür üreticisi olsa da artan bir şekilde kömür ithal ediyor. 2012 yılında 76.6 milyon ton kömür türevi üreten Türkiye, aynı yıl 31.7 milyon ton kömür ithalatı yaparak dünyadaki en büyük dokuzuncu kömür ithalatçısı konumuna da geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)