E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMaden şirketi: Bizim suçumuz yok---

Maden şirketi: Bizim suçumuz yok

Maden şirketi: Bizim suçumuz yok
30 Ekim 2014 - 14:30 borsagundem.com

Karaman'daki madeni işleten şirketten şok açıklama geldi

Türkiye'nin yüreği maden ocağında suyun altındaki madenciler için atıyor, sağ salim kurtulup evlerine dönebilmeleri için dualar eksik olmuyor. Ancak maden ocağını işleten şirketten bugün gelen açıklama 'pes' dedirtti.. 

Açıklama şöyle: "İşletmekte olduğumuz maden ocağında tüm iş güvenliği tedbirleri alınmış, bu  zamana kadar gerekli denetimlerin hepsi yapılmış, maden ocağı hukukun emrettiği  şekilde işletilmiştir. Kazanın oluş nedeninin şu an itibariyle tespit  edilebilmesi imkansız olmakla birlikte, içeriden kurtulan kardeşlerimizin bize  verdiği bilgiye göre, doğal bir afetten bahsedilmektedir.

'YEMEK HER YERDE AŞAĞIDA YENİYOR' 

Türkiye'nin tüm maden  ocaklarında yemek saatleri içeride kullanılmaktadır ki; buna devlet ocakları da  dahildir. Ayrıca Torba Yasa ile getirilen uygulamaların yürürlüğü 2015  yılbaşından itibaren başlayacaktır. Bu konularda basına çıkan haberler ve diğer  değerlendirmeler, bilgi kirliliğinden başka bir şey olmamakla birlikte bu  sorunların 18 kardeşimiz halen kurtarılmayı beklerken irdelenmesi gereken  meseleler olmadığının da altını çizmek isteriz. Şu anki tek amacımız yıllardan  beri birlikte çalıştığımız ailemiz, dostumuz, arkadaşımız olarak gördüğümüz  emekçi kardeşlerimizin bir an önce güvenle ocaktan çıkarılmasıdır. Bunun dışında  hiçbir amaç ve çalışmamız yoktur." 

OYSA!..

Torba Kanun’un çıkmasından sonra yemek ve servis hizmetlerini kesen işverenin “Yemeğinizi içerde yiyeceksiniz, dışarı çıkmak yok” talimatına maden işçileri çaresizce uymak zorunda kalmıştı. Şirketin, yemeklerini ocakta yarım saat içinde yeme kuralı getirdiği madenciler tam yemeğe oturduğu sırada facia meydana gelmişti...

18 madencinin kaçış planı yapılmadan ocağa indirildiği de yine ilk incelemeler sonucu ortaya çıkmıştı...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • soru30 Ekim 2014 15:25

    Sizin açgözlülüğünüz sadece parayı düşünerek insanların hayatlarını can güvenliklerini hiçe saymanız kabul edilemez affedilemez.Yemeklerini yarım saat dışarıda yeseler temiz hava alsalar o 18 can hayatta olacaktı, lanetliyorum sizin gibi tüm işverenleri