E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLiderlerden Tahir Elçi tepkisi---

Liderlerden Tahir Elçi tepkisi

Liderlerden Tahir Elçi tepkisi
28 Kasım 2015 - 17:02 borsagundem.com

Davutoğlu: İki ihtimal var. Faili meçhul kalmayacak. Kılıçdaroğlu: Hesap vermeliler. Bahçeli: Katilleri bulunmalı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır saldırısı sonrası İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'la beraber açıklama yaptı. Davutoğlu, "Tahir Elçi'ye suikast planı olabilir. Hedef açıktır, hedef Türkiye'dir. Faili meçhul bizim dönemimizde kalmaz kalmayacaktır. İdari soruşturma süratle yapılacak ve kamuoyuyla paylaşılacaktır" dedi.

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Biraz önce Elçi'nin eşiyle görüştüm, taziyelerimizi ilettim. Şehitmizin eşine de baş sağlığı diledim. Bakanlarımızdan çok detaylı bir bilgi aldım ve soruşturma sürüyor. Tahir Elçi, basın toplantısı yaparken bir araç içinde polislerimize terörist saldırıda bulunuyor. Bir polisimiz şehit oldu. Olay yeriyle arasında 100 metrelik bir mesafe var. Sayın Tahir Elçi'nin ve Ahmet Çiftaslan'ın ailesine belirtmek isterim ki bu olay mutlak suretle açığa kavuşturulacak.

'İKİ İHTİMAL SÖZ KONUSU'

Tahir Elçi'ye suiskat planı olabilir. Hedef açıktır, hedef Türkiye'dir. İkinci ihtimal ise teröristlerin saldırısı sonrası 100 metre mesefade oradakileri korumak için polislerimiz ateş açması ve arada kalması.

Faili meçhul bizim dönemimizde kalmaz kalmayacaktır. İdari soruşturma süratle yapılacak ve kamuoyuyla paylaşılacaktır. Diyarbakır’daki vatandaşlarıma çağrım, olayın aydınlatılmasını beklemelidir. Olayı takip ediyoruz, saldırganların kimlikleri araştırılıyor.

MUHALEFETTEN TEPKİ

Diyarbakır'daki basın açıklamasının ardından çıkan çatışmada hayatını kaybeden Tahir Elçi ve polis memuru Ahmet Çiftaslan ile ilgili muhalefet liderlerinden açıklamalar geldi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Hesap vermeliler" tweet'ini atarken, MHP lideri Bahçeli de iktidarın olayı incelemesi gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu,  Diyarbakır'da yaşanan olayla ilgili sosyal medyadan şu mesajı paylaştı:

"Çatışma istemiyoruz" diye haykırmanın karşılığı ölüm olmamalıydı. Tahir Elçi'yi ve polisimizi katleden güçler hesap vermelidir.''

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise, "Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin basın toplantısı sırasında katledilmesi, toplum olarak hepimizi üzmüştür" dedi.

Bahçeli Meclis Kulisi'nde, gazetecilerin, Elçi'nin hayatını kaybettiği, bir polis memurunun şehit olduğu terör saldırısına ilişkin sorularını yanıtladı.

"Diyarbakır Baro Başkanı Merhum Tahir Elçi Bey'in basın toplantısı sırasında katledilmesi toplum olarak hepimizi üzmüştür. Onunla beraber bir polis kardeşimiz şehit olmuş, iki polis kardeşimiz de yaralanmıştır" diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin çok gergin bir ortamında, Güneydoğu Anadolu'da güvenlik unsurları ile PKK terör unsurları arasında çatışmanın devam ettiği bir süreçte, bu gerilimi artırmak amacıyla bir saldırı düşünülmüşse, bunu iktidarın çok yönlü ele alarak incelemesi ve bunun katillerinin bulunmasında yarar vardır. Üzüntü büyüktür. Şimdiki aşamada fazla derin bir bilgiye de sahip değiliz. Olayları yakından takip ediyoruz."

Bahçeli, bir gazetecinin "Güvenlik zafiyeti olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusuna ise "Olmayan bir şeyin zafiyeti olmaz. Güneydoğu Anadolu'da güvenlik yok ki zafiyeti olsun" karşılığını verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • turan28 Kasım 2015 21:17

    Onlar ölü degillerdir şehittir selam bu ülkenin polis, askerine , ya diğeri su testisi su yolunda kırıldı. Ermeni, rus şerefsizleri ulan Türkiye olmasa aclığınızdan ölürsünüz

  • ibrahim ozel28 Kasım 2015 20:00

    ölen insan fakat pkk ve yandaşları için bir şey farketmez onlar için her yel roma birgün döktükleri kanda boğulacaklar artık uyanalım ha hdp ha pkk ydg h hepsi aynı yere hizmet ediyor yeter artık lütfen bir olalım