E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKuzu'dan kuşa dava---

Kuzu'dan kuşa dava

Kuzu'dan kuşa dava
11 Nisan 2014 - 05:19 borsagundem.com

AK Partili Burhan Kuzu, "Kişilik haklarıma saldırıyı ya önle ya da kapat" diyerek Twitter için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu

AK Partili TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, “Kişilik haklarım ağır saldırı altında ya önleyin ya da kapatın” diyerek Twitter için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurdu.

Turan Yılmaz'ın Hürriyet'teki haberinde, avukatı aracılığıyla bireysel başvuru hakkını kullandığını belirten Kuzu, şunları söyledi:

“Geçen yıl haziran ayında Twitter’dan bana çok ağır hakaretler yapıldı. Çok ağır laflar, en ağır küfürler... Tabii bunu hemen savcılığa ilettim, savcılık kanalıyla konu bilişim suçlarına gönderildi. Ancak savcılık yaptığı soruşturmanın sonunda ‘Twitter’da muhatap bulamıyorum’ dedi ve dosya zaman aşımı bürosuna gönderildi. Şimdi orada bekliyor, 8 sene sonra da kendiliğinden ortadan kalkacak. Yani faili meçhul oldu. 

AĞIR SALDIRI ALTINDAYIM

Şu anda benim kişilik haklarım, itibarım ağır saldırı altında. Bu konuda iç denetim yolları da bitti.
Şimdi ben de Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulunarak, ‘Ya bana o ağır hakaretlerin yapıldığı bölümleri o siteden çıkar, bunu yapamıyorsan siteyi kapat’ dedim, yani ‘Gücün yetiyorsa benim hakkımı koru’ diyorum. Çünkü, Twitter, Arap alemini, Batı alemini tanıyor ama Türk mahkemelerini tanımıyor, ‘Sen kimsin diyor’. Anayasa Mahkemesi benim hakkımı da koruyacak mı, bunu nasıl yapacak, merakla bekliyorum.”
Kuzu, Twitter’ı kapatma talebine gelebilecek yorumlardan endişe edip etmediği sorusu üzerine de, “Hiç umurumda değil, ben hakkımı koruyorum. Twitter’dan başka iletişim kanalı yok mu?” dedi.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)