E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKuzey Kore ordusu alarmda!---

Kuzey Kore ordusu alarmda!

Kuzey Kore ordusu alarmda!
10 Temmuz 2014 - 15:43 borsagundem.com

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ülkesine yönelik olası saldırılar karşısında ordusuna her an füze fırlatmaya hazır olması talimatını verdi

Kore Merkez Haber Ajansı'nın haberine göre, genç lider Kim, ordusunun savaş durumuna göre hazırlıklarını yaptığını ve ülkesinin sahip olduğu füzelerin kapasitesini güçlendirdiğini belirtti. ''Eğer zayıf olursak güçlüler için pazarlık kozu oluruz" diyen Kuzey Kore lideri, ordusuna ülkesine yönelik bölgeden gelebilecek saldırılara karşı her an füze fırlatmaya hazır olması uyarısında bulundu.

Kim Jong-un'un açıklaması dün ülkesinin doğu kıyısına iki füze fırlatmasının ardından geldi. Kuzey Kore 27 Şubat, 3 Mart ve 16 Mart'ta iki ülkenin doğu karasularına kısa menzilli oldukları sanılan 24 füze fırlatmıştı.


ABD Kuzey Kore’nin nükleer silahlarının peşinde

ABD Dışişleri Sözcüsü Jen Psaki de Kuzey Kore'nin füze denemelerini kınayarak "Bu tür provokatif eylemler bölgedeki tansiyonu yükseltmekten başka bir şeye yaramaz. Kuzey Kore'ye istediği refahı ve güvenliği sağlamayacaktır" açıklamasını yaptı.
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Kuzey Kore'nin nükleer faaliyetleriyle ilgili diplomatik girişimlerde bulunmak amacıyla dün Kuzey Kore'nin en güçlü müttefiki Çin'e gitti ve Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde ''Kuzey Kore'nin nükleer silahlardan tamamen arındırılması konusunda Çin ile işbirliği içinde oldukları'' açıklaması yayınlandı.

Kuzey Kore’nin teyakkuza geçme kararında açıklamanın da payı var.

Çin'in Devlet Başkanı Şi Cinping'in geçen hafta Kuzey Kore'yi ziyaret etmeden Güney Kore'ye gitmesi Pyongyang'ı kızdırmıştı.

Kuzey ve Güney ilişkilerinin iyileşmesine dair umutlar Güney Kore'nin bu ay içerisinde ABD ve Japonya ile birlikte gerçekleşmesi beklenen askeri tatbikat nedeniyle tehlikede.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)