E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKurtulmuş: Silah atmakla olmaz---

Kurtulmuş: Silah atmakla olmaz

Kurtulmuş: Silah atmakla olmaz
23 Ekim 2014 - 13:07 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kobani meselesine ilişkin konuştu: Kobani krizi de IŞİD meselesi de sebep değil sonuçtur

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Kobani ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kurtulmuş, "Kobani krizi de IŞİD meselesi de sebep değil sonuçtur. Sorunun çözümü Kobani üzerine odaklanmak değil, yukarıdan silahlar atmak değildir. Suriye’de nasıl barışı sağlayacağız bunun toplantılarını yapalım. Türkiye başından beri bunu söylüyor." dedi.

İşte Numan Kurtulmuş'un konuşmasından önemli satır başları;

İyi ilişkiler içinde olduğumuz Kuzey Irak yönetiminin bu bölgede konuşlandırılmasını istiyoruz. Kobani için kılını kıpırdatmayanların ‘Türkiye yardım yapmıyor’ demesi insafsızlıktır. Türkiye 3 günde 200 bin Kobaniliyi kabul etti.

“SEBEP DEĞİL SONUÇTUR”

Kobani krizi de IŞİD meselesi de sebep değil sonuçtur.Biz Türkiye olarak şunu söylüyoruz. Suriye ve Irak’taki terörü besleyen ortamın bitirilmesi lazım. Bu meseleyi ortadan kaldıralım dediğimiz zaman kimsenin kılı kıpırdamıyor.

“SORUNUN ÇÖZÜMÜ YUKARIDAN SİLAH ATMAK DEĞİL”

Kobani meselesi ayrı mesele olarak alınıyor ve bunu çözecek perspektif ortaya konulamıyor. Sorunun çözümü Kobani üzerine odaklanmak değil, yukarıdan silahlar atmak değil Suriye’de nasıl barışı sağlayacağız bunun toplantılarını yapalım. Türkiye başından beri bunu söylüyor. Silah atıyorlar silah IŞİD’in eline geçiyor. Herkesi samimi olmaya ve Suriye’deki sorunu çözmeye davet ediyoruz biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dx23 Ekim 2014 13:18

    Burda konuşmakla da olmuyo,buyur oğlun,kendin git oraya masal anlatıp durma,Amerika ne istiyosa onu anlatıp duruyon