E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKurtulmuş: AB ile pazarlık yapmayız---

Kurtulmuş: AB ile pazarlık yapmayız

Kurtulmuş: AB ile pazarlık yapmayız
01 Şubat 2016 - 19:52 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu'nun ardından önemli açıklamalarda bulundu

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş, yaptığı açıklamada, "Türkiye, hem yasa dışı göçle mücadele etmek hem de bu yasa dışı göçün içerisinde son derece tehlikeli bir şekilde yabancı savaşçılarla mücadele etmek mecburundadır. Onun için etkin bir şekilde sınır güvenliğinin sağlanması amacıyla Sınır Güvenliği Kanun tasarısı biliyorsunuz hazırlandı ve Başbakanlık'ta bekliyor. Ancak bu etkin mücadelede vakit kaybına maruz kalmamak için Başbakanlık'ta bekleyen bu yasa tasarısı, günü geldiğinde parlamentoya sevk edilmek üzere şu aşamada ektin sınır yönetiminin koordinasyonunun sağlanması için bir Bakanlar Kurulu Yönetmeliği bugün itibariyle imzalanmış ve bundan sonra da yürürlüğe girecektir" ifadelerini kullandı.

"İNSAN KAÇAKÇILIĞI TERÖR SUÇU"
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş sözlerini şöyle sürdürdü: "İnsan kaçakçılığının bir terör suçu olarak görülmesi, organize suç kapsamına alınması ve bu anlamda mesela insan kaçakçılığında kullanılan malzemelerin müsadere edilebilmesi için yasal düzenlemelerin yapılması ve bu suçların cezalarının hem artırılması hem de katalog suçlar haline getirilmesi gibi birtakım yasal tedbirler üzerinde durulması prensip olarak kararlaştırılmıştır."

Almanya'dan Suriyeli sığınmacılar için 5 milyar Euro istendiği istendiği iddiası Almanya'dan Suriyeli sığınmacılar için 5 milyar Euro istendiği istendiği iddiası hakkında da açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş şunları söyledi: "Bu zengin ülkelerden biz daha zengin olduğumuz için kapımızı açarak bu insanlara ev sahipliği yapmadık. Gönlümüz zengin olduğu için bunu yaptık. Dolayısı ile biz Avrupa Birliği ile ya da başka bir yerle hiç bir şekilde herhangi bir şekilde mülteciler üzerinden bir pazarlık yapmayız. Bunu şimdiye kadar devam ettirdiğimiz tavrın bir parçası olarak sürdürürüz. Ama sonuç olarak 8 milyar dolarlık bir maliyet var. Kimse bu meseleyi doğunun meselesi olarak görmesin. Bu insanlığın meselesi. Bu katkı Türkiye'nin bütçesine yapılacak bir katkı değildir. İnsani krize karşı yapılacak bir katkıdır."

"MASTER PLANI BAŞBAKANIMIZ PAYLAŞACAK"
Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş basın açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurtulmuş, "Terörle mücadelenin ekonomik ve sosyal boyutu var. Cuma günü Mardin ziyareti sırasında Başbakanımız terörle mücadelenin ekonomik ve sosyal boyutlarını kapsayan bu eylem planını, sizin deyimizle master planını teferruatlı olarak halkımızla paylaşacak. Çok kısa bir süre içinde terörü bitireceğiz ve hızlı bir restorasyon sürecini yapacağız. Parantezi kapatacağız" dedi.

"SAYIN ARINÇ KENDİ GÖRÜŞLERİNİ ORTAYA KOYMUŞ"
Bülent Arınç'ın kamuoyuna yansıyan açıklamalarını değerlendirmesi istenen Kurtulmuş, "Sayın Arınç kendi görüşlerini ortaya koymuştur. Bu kişisel görüşlere karşı bizim söyleyecek bir şeyimiz yok, takdir kamuoyunundur" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)