E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKredi derecelendirme kuruluşlarına Davutoğlu ayarı---

Kredi derecelendirme kuruluşlarına Davutoğlu ayarı

Kredi derecelendirme kuruluşlarına Davutoğlu ayarı
16 Eylül 2014 - 09:24 borsagundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu, kredi derecelendirme kuruluşlarının not verme yöntemine ilişkin açıklamalarda bulundu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, kredi derecelendirme kuruluşlarına ilişkin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gitmeden önce açıklamalarda bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu "Kredi derecelendirme kuruluşları objektif olmalı. Piyasalarda güven arttı, Türkiye'de geleceğe bakışı iki seçim öncesinden çok daha iyi, kriz beklentisi yok. Piyasalarda hakim kanaat kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'ye düşük not verdiğidir. Kredi derecelendirme kuruluşları ufak bir gerilimde negatif mesaj veriyorlar. Kredi derecelendirme kuruluşları siyasi nitelikte olmayan değerlendirme yapmalı. Kredi derecelendirme kuruluşları ekonomik kriterlerle hareket etmelidir. Piyasanın en iyi oyuncuları "Türkiye hak ettiği kredi notunu almıyor" diyeceklerdir" dedi.

Bankacılık sisteminin sağlam olduğunu söyleyen Davutoğlu "Bank Asya dahil hangi banka olursa kural dışı hareketler BDDK denetimindedir, denetimler olmasaydı bankacılık sistemi bu kadar iyi durumda olmazdı" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsacıymış16 Eylül 2014 23:43

    1. cevap borsacıya bilmediğin konularda yorum yapmayacaksın. senin enflasyonun %9-10 faiz oranın alt bantı %8 cıvarı nasıl + faiz oluyor 2. bankasyayı batırarırken kendi ayağınada sıkacaksınız demiştim kredi notu düşürecekler dedim gülüp geçenler oldu 3. her nekadar gerçeği yansıtmadıklarını düşünsekte dışarıdan ne yaptığımız veya ne yapmaya çalıştığınız çokk nett görünüyor tabiki batırmaya çalıştığınız bankaya çöp notu verilecek şimdi satacak adam bile bulamazsınız yazıklar olsunnn..

  • Borsacı16 Eylül 2014 15:38

    Bütün dünya ya sıfır ya da eksi faiz verirken biz de neden ve niçin faizler düşmez anlamak mümkün değil !!! M.Bankası kime çalışıyor ?

  • ekselans00616 Eylül 2014 09:41

    ipek koza da aynı anda boşaltılıyor dikkattt...ytd..

  • ekselans00616 Eylül 2014 09:37

    elimizden geleni yaptık... ama kurtaramadık... üzgünüz. bddk tarafından soruşturmalar devam edecek. küçük yatırımcının Allah sonunu hayırlı eylesin.