E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Kimse ona ileri, geri laflar söyleyemez"---

"Kimse ona ileri, geri laflar söyleyemez"

Kimse ona ileri, geri laflar söyleyemez
26 Mart 2015 - 22:25 borsagundem.com

Yalçın Akdoğan sert çıktı: "Kimse ona ileri, geri laflar söyleyemez, söylettirmeyiz. Hangi süreç olursa olsun."

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Bugün eğer anketlere göre Çözüm Süreci'nin arkasında yüzde 68 halk desteği varsa, bir sürecin arkasında yüzde 70'lere varan halk desteği varsa, bu nasıl oluştu, HDP'ye güven duyulduğu için mi oluştu? Bu, Tayyip Erdoğan'a duyulan, AK Parti'ye duyulan güvenin neticesidir" dedi. Akdoğan, "Kimse ona ileri, geri laflar söyleyemez, söylettirmeyiz, hangi süreç olursa olsun. Bu yüzden o süreci ortaya çıkaran mimara savaş açarsan, kusura bakma herkes haddini bilecek"

Akdoğan, Necmettin Erbakan Kültür Merkezinde düzenlenen, AK Parti Mamak İlçe Danışma Toplantısında yaptığı konuşmasında, bir yerde ışık varsa, orada karanlığın olmadığını, bir yerde demokrasi varsa orada silaha yer bulunmadığını söyledi.

"Bir yanda Hükümet risk alacak, Cumhurbaşkanı bunun için her şeyini ortaya koyacak, siz çıkıp Hükümete laf söyleyeceksiniz, Başbakana laf söyleyeceksiniz, Cumhurbaşkanına savaş açacaksınız. Biz, süreç var diye bunları sineye çekemeyiz" diyen Akdoğan, bu sürecin mimarının AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu, süreci aynı aşkla, kararlılıkla devam ettiren kişinin de Başbakan Ahmet Davutoğlu olduğunu vurguladı.

Akdoğan, bu yüzden bu hususlara dikkat edilmesi gerektiğini kaydederek, şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanımız herhangi biri değildir. AK Parti'nin kurucu genel başkanıdır ve bu siyasi hareketin lideridir. Kimse ona ileri, geri laflar söyleyemez, söylettirmeyiz, hangi süreç olursa olsun. Bu yüzden o süreci ortaya çıkaran mimara savaş açarsan, kusura bakma herkes haddini bilecek. Bugün eğer anketlere göre Çözüm Süreci'nin arkasında yüzde 68 halk desteği varsa, bir sürecin arkasında yüzde 70'lere varan bir halk desteği varsa, bu nasıl oluştu, HDP'ye güven duyulduğu için mi oluştu? Bu, Tayyip Erdoğan'a duyulan, AK Parti'ye duyulan güvenin neticesidir. Bu güveni biz oluşturduk, bu yüzden insanlar Çözüm Sürecini destekliyor. Sizin ileri geri konuşmalarınız sebebiyle değil. Yaptığınız zikzaklar sebebiyle değil, AK Parti'nin kararlı duruşu sebebiyle insanlar Çözüm Sürecini destekliyor."

"Birileri yeniden elini tetiğe götürmeye çalışıyor"
"Son günlerde birileri yeniden elini tetiğe götürmeye çalışıyor" görüşünü dile getiren Akdoğan, "Açık söylüyorum, bu çok tehlikeli bir oyundur. Kamu düzeni ve güvenliğinden asla taviz vermeyiz. Silah üzerinden hesap yapmak ateşle oynamaktır. Ateşle oynayanlar her zaman kendileri kaybederler. Biz, bugün Cumhurbaşkanımız da Başbakanımız da açıkladı, Çözüm Süreci'nde son derece kararlıyız ve samimi bir şekilde neticeye ulaşmaya çalışıyoruz. Fakat kimse bunu istismar etmesin, kimse yanlış yerlere çekmeye çalışmasın, kimse sorumsuz açıklamalarla süreci zehirlemeye, baltalamaya çalışmasın. Çözümün dili bu değildir, barışın dili bu değildir, kardeşliğin dili bu değildir. Bu noktada herkesi sorumlu davranmaya, sorumlu konuşmaya davet ediyorum. Biz ateşi söndürmeye çalışıyoruz, birileri ateşe benzin dökmeye çalışırsa kendisi kaybeder" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, yaşatmak için uğraştıklarına dikkati çekerek, 44 bin insanın hayatını kaybettiğini, analar ağlamasın diye uğraştıklarını ve yüz milyarlarca dolar ülke kaynağının da heba olduğunu belirtti.

Akdoğan, "Kim aksi istikamette hareket ederse, yanlış hesapların içine girerse, ateşle oynamaya çalışırsa, elini tekrar tetiğe götürürse o kaybeder ve bunlara asla geçit vermeyiz" dedi.

"Bunların hiçbirine müsamaha göstermeyiz"
"Paralel yapı"ya da değinen Akdoğan, AK Parti'nin son dönemdeki en büyük başarılarından birinin demokrasiyi, sivil siyaseti güçlendirmesi, vesayet odaklarına eyvallah etmemesi olduğunu dile getirdi.

Akdoğan, vesayet odaklarının farklı vücut değiştirdiklerini belirterek, "Bukalemun gibi farklı vücuttan farklı vücuda geçiyorlar. Biz bunların hepsiyle kararlı bir şekilde mücadele etme azmine sahibiz. İster derin

devlet yapılanması olsun, ister paralel devlet yapılanması olsun, ister KCK türü yapılanmalar olsun, bunların hiçbirine müsamaha göstermeyiz. Hiçbir hastalıklı yapının, Türkiye'nin menfaatlerini ayaklar altına almasına, milletimizin iradesine tasallut etmesine müsamaha göstermeyiz. Biz milletimizin emanetine sahip çıkarak bugünlere geldik. Bundan sonra da aynı şekilde milletimizin iradesini hep en yükseklerde tutmaya çalışacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Bir yerde huzur, uyum, birlikte çalışma ruhu varsa orada başarının olduğuna işaret eden Akdoğan, bu uyumun muhafaza edilmesi gerektiğini belirtti.

Akdoğan, ortak hedefe doğru kilitlenilmesi gerektiğini vurgulayarak, böyle olduğu takdirde Türkiye'de başarılı olunacağını kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)