E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKimler kıyak askerlikten yararlanacak?---

Kimler kıyak askerlikten yararlanacak?

Kimler kıyak askerlikten yararlanacak?
23 Kasım 2010 - 09:58 borsagundem.com

Polislere bir aylık askerlik projesini, diğer meslek grupları da istedi. İşte o meslekler

Askerlik düzenlemesinin doktorları ve öğretmenleri de kapsayacak şekilde genişletilmesi isteniyor.

Polisler için gündeme gelen askerlik hizmetini bir ayla sınırlı tutma projesi, doktorlarla eğitimcileri isyan ettirdi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın talimatıyla hazırlanan taslağa tepkiler şöyle:

BU DEVLET BİZİ BEZDİRDİ
İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu: “Bu devlet bizi bezdirdi. Polislere yapılanın tek başına uygun olmadığını, adaletsiz olduğunu düşünüyoruz. Biz oda olarak hekimlerin de bir aylık temel hizmetten sonra askerliklerini, ihtiyaç olunan bölgelerde hekim olarak yapmalarını istiyoruz.”

ÖĞRETMEN KENDİ GÖREV BÖLGESİNDE ASKERLİK YAPSIN
Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç: “Uygulamada asker öğretmenlik sistemi var. İsteyen askerliğini 15 aylık asker öğretmen olarak yapabiliyor. Ancak söz konusu görev öğretmenin görev yaptığı bölge dışında başka bir yerde yaptırılıyor. Bu konuda bizim talebimiz öğretmenin kendi görev bölgesinde askerlik hizmetini yerine getirmesi.”

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Sami Evren: “Sadece polisleri kapsayacak bir düzenleme adaletsiz olacaktır. Kamu çalışanlarının tümünü kapsayacak bir düzenleme yapılmalı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • adsız23 Kasım 2010 10:11

    başka bir isteğiniz varmı... öğretmen kendi görev yerinde asker öğretmen olarak askerlik yapsın... yapılacaksa asker öğretmen olarak hakkaride dağ okulunda görev yapsın...