E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu'ndan HSYK eleştirisi---

Kılıçdaroğlu'ndan HSYK eleştirisi

Kılıçdaroğlu'ndan HSYK eleştirisi
27 Ekim 2014 - 23:09 borsagundem.com

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna yapılacak atamalarda özen gösterilmesi lazım" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna yapılacak atamalarda özen gösterilmesi gerektiğini belirterek, "Bu özeni özellikle Cumhurbaşkanlığı konumunda olan kişinin göstermesi gerekiyor" dedi. 

Kılıçdaroğlu, Esma Sultan Yalısı'nda CHP Kültür ve Sanat Platformu'nca düzenlenen etkinliğin çıkışında, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

"Peşmerge'nin Kobani'ye (Ayn el Arap) geçişi hakkında ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki soruya karşılık Kılıçdaroğlu, Türkiye'de yabancı askerlerin olmasını istemediklerini söyledi. 

Bir gazetecinin "Cumhurbaşkanı önceki gün HSYK'ya 4 kişi atadı. Bu avukatlardan birisinin AK Partili Pendik Belediyesinde üye olduğu söyleniyor" sözleri üzerine Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: 

"Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna yapılacak atamalarda özen gösterilmesi lazım. Bu özeni özellikle Cumhurbaşkanlığı konumunda olan kişinin göstermesi gerekiyor. Oraya seçilecek kişilerin bütün yargıçların vicdanını temsil edeceğini de kimsenin unutmaması gerekiyor ama öyle anlaşılıyor ki Erdoğan oraya ailesinden birilerini seçti, hakim seçmedi."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)