E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıç'tan Yargıtay'da 'paralel' iması---

Kılıç'tan Yargıtay'da 'paralel' iması

Kılıç'tan Yargıtay'da 'paralel' iması
28 Kasım 2014 - 04:46 borsagundem.com

AYM Başkanı Kılıç, Antalya'da gazetecilerle yaptığı sohbette, "Yargıtay'da Gülenciler mi hakim" şeklindeki soruya "Öyle anlaşılıyor" yanıtını verdi

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, “Yargıtay’daki grup hâkimiyetini sürdürmek, hükümet de etkisini kırmak istiyor” dedi. ‘İnsan Hakları Ulusal Koruma Mekanizması olarak Anayasa Mahkemesi’ne Bireysel Başvuru’ konferansı, Antalya’da dün başladı. Avrupa Konseyi’ne bağlı Venedik Komisyonu Başkanı Gianni Buquicchio, Komisyon’un Onur Madalyası’nı Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’a verdi. 

ÖTEDEN BERİ GERİLİM VARDI

Kılıç, konferansın ardından bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. Murat Yetkin'in Radikal'deki yazısında paylaştığı bilgiye göre Kılıç, “Yargıdaki görünümü nasıl değerlendirdiği” ve Yargıtay Başkanı Ali Alkan’ın, yargı paketinin hükümetin yargı üzerindeki kontrolünü artıracağı eleştirisi ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın ona sert cevabı konusunda önce, “Yargıda belli bir gerilim var. Ama bu öteden beri var” diyerek, soruları şöyle yanıtladı:

Gerilimin kaynağı ne?
Gerilimin kaynağı, yargıyı ele geçirme çabası. Biri hâkimiyetini sürdürmek, diğeri de onun etkisini kırmak istiyor. İki taraftan biri yargıyı ele geçirmek istiyor.
Gerilimin tarafları kim?
Biri hükümet, diğeri de Yargıtay’daki hâkim grup.
Sizce de Yargıtay’da, hükümetin ‘Paralel’ dediği Gülen’ciler mi hâkim?
Birlikte davranan böyle bir grubun olduğu anlaşılıyor.
Bu gerilim ne zaman biter?
Bir taraf hâkim olduğu zaman biter. Siyasi aktörlerin, sivil toplum kuruluşlarının yargıyı ele geçirme çabasından vazgeçmesi lazım. Tabii herkes böyle büyük bir gücü kendi lehine kullanmak istiyor. Ama bu yanlış. Bu nedenle gerilimler yaşanıyor.

1 EYLÜL'DE FARKLI KONUŞMUŞTU

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, 1 Eylül 2014 akşamı verilen adli yıl açılış resepsiyonunda ise konuyla ilgili olarak farklı konuşmuştu. 

Resepsiyonda "Paralel yapı" iddialarına ilişkin sorulara yanıt veren Kılıç, böyle bir yapının kabul edilmesinin mümkün olmadığını söylemişti. Kılıç, "Bunun için mutlaka ortaya belgenin ve bilginin konması lazım. Belge ve bilgi olmadan insanlar itham edilerek çok ciddi yanlışlar yapılıyor. Hem kendi kurumum hem diğer kurumlar için söylüyorum imzasız, bir yığın dilekçe geliyor, 'şu şucu, bu bucu' diye. Fişlemeler yapılıyor" diye konuşmuştu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)