E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKerry'den Rusya'ya sert uyarı---

Kerry'den Rusya'ya sert uyarı

Kerry'den Rusya'ya sert uyarı
06 Şubat 2016 - 01:54 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanı, Rusya'nın ve Esed rejiminin Suriye'de sivilleri bombalamayı derhal durdurmasını istedi

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos ile Dışişleri Bakanlığında düzenlediği ortak basın toplantısında Suriye ile ilgili son gelişmeleri değerlendirdi.

Kerry, aralık ayında Suriye'ye acil insani yardım ulaştırılması konusunda BM Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) alınan karara atıf yaparak, "Şu anda ne Rusya, ne Esed, ne de Esed'in destekçileri BMGK'nın 2254 sayılı kararına uygun hareket ediyorlar ki Rusya bu karar için konseyde oy kullanmıştı" dedi.

Aynı kararda, sivilleri hedef alan havadan ve ağır silahlarla yapılan bombardımanların da durdurulması gerektiğinin açık bir şekilde yer aldığını belirten Kerry, Rusya'nın oy kullandığı bu karara uygun hareket etmediğini vurguladı.

"RUS UÇAKLARI KADIN ÇOCUK AYIRMIYOR"

Kerry, "Şu açık ki Rusya, benim 'öylesine, her yere bırakılan kör bomba' diye nitelediğim bombaları kullanıyor. Bunlar hedefi belli bombalar değil ve sonuçta çok sayıda kadın ve çocuğun da aralarında yer aldığı siviller hayatlarını kaybediyorlar" şeklinde konuştu.

Hastanelerin ve sivillerin konakladığı yerlerin vurulduğunu dile getiren Kerry, "Bazı durumlarda bir yer bombalandıktan sonra işçiler yaralıları kurtarmak için olay yerine geldiğinde uçaklar geri dönüp yaralıları kurtaranları da öldürüyorlar. Bu son bulmalı" ifadelerini kullandı.

Kimsenin bu durumu yeterince sorgulamadığını kaydeden Kerry, bu durumun "masadan uzak durarak veya meseleye dahil olmayarak" çözülemeyeceğini belirtti.

"Ateşkesin sağlanabilmesi için müzakere etmelisiniz" çağrısında bulunan Kerry, bu sürecin ilerleyen aşamalarında kimin hangi ölçüde ciddi olduğunun ortaya çıkacağını ifade etti.

İnsani yardım ulaştırılabilmesi için hangi modellerin uygulanabileceğine ilişkin doğrudan tartışmaların yapıldığını kaydeden Kerry, ateşkesin sağlanabilmesi için de aynı şekilde müzakerelerin önemli olduğunun altını çizdi.

"BOMBALAMALAR DEVAM EDERKEN ATEŞKES GÖRÜŞÜLEMEZ"

"Rusların, ateşkesin nasıl uygulanabileceğine ilişkin yapıcı fikirleri var. Fakat eğer bu müzakereler sadece müzakere yapmak adına yapılıyorsa ve bombalamalar devam edecekse kimse bunu kabul etmeyecektir" diyen Kerry, durumun böyle olup olmadığının önümüzdeki günlerde anlaşılacağını kaydetti.

"Biz, 2254 sayılı kararın tamamıyla uygulanmasında ısrarcıyız" diyen Kerry, müzakerelerin sona ermediğini veya başarısız olmadığını vurgulayarak, "İnsani yardımın nasıl ulaştırılabileceği ve muhtemel bir ateşkesin nasıl sağlanabileceğine ilişkin çalışmalar sürerken BM temsilcisinin kararı doğrultusunda durdurulmuştur" dedi.

Kerry, Cenevre'deki Suriye müzakerelerinin geleceğiyle ilgili olarak, "Önümüzdeki günlerde kimin ciddi olup kimin olmadığını göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Exodus 06 Şubat 2016 13:37

    Erol Bey, Köktendinci Musevi ve Protestan Amerikan elitleri sorumlu. Bir daha Musevilerin tehdit edil(e)meyeceği bir dünya yaratma derdindeler. 1 Milyonu çocuk 6 Milyon Musevi fırınlarda yakıldı için bu işin şakası,affı yok. Amerikan elitleri İsraili, İsraillilerden daha fazla önemsiyorlar. Bölgeye ayar vermenin bedeli olan milyon insan kaybı ve göçünü önemsemiyorlar. Eski İran, Yahudileri Babilden kurtarıp Kudüs tapınağını (Yahudilerin kabesi ve kıblesi) inşa ediyor, şimdiki Müslüman İran tehdit ediyor. Eski İran Yahudilerle bir olup, Hristiyan Bizansa saldırıyor, Bizans Türklerin sayesinde galip gelip Yahudileri sürgüne gönderiyor. Hz.Peygambere Rum suresi vahy olunuyor. YAHUDİLER NASIL SEVSİN BİZİ ? Müslüman olmuş Aynı Türkler tekrar 500 yıl sonra bölgeye gelip bu sefer Hristiyan dünyasına saldırıyor. Bizi savaştıran Yahudiler rahat eder ama korkarlar. (Bu hayvanlar bize Allah tarafından uşaklık yapsın diye gönderildi diyen talmud bilgini din adamları var) Daha bir çok faktör var, saymakla bitmez. Bu binlerce yıllık eziyet ve esaret Sosyalizmle çıkış aramaya çalışırken Hitler geliyor. Coğrafyaya şekil vererek adeta ateşe atarak birbirlerinin önünü kesecek küçük devletler sayesinde savaşların son bulacağını ve şiddetin ve tehdidin biteceğine inanıyorlar. Türkiye ve İranın bir olması, İranın nükleer olması en büyük tehdit, kabul edilececek gibi değil. Rusya bile nasibini alıyor. Türk Ordusundan çok korkarlar ve güvenmezler. Türk ordusuna verilen silahlar esir etme babında, kaçıp başkalarına gitmesin diye. Anadoluda Ermeni kolejileri açan, Yunanlıları Amerikan bayraklı gemilerle İzmire çıkaran, Karadeniz sahillerini bombalattıran, İzmirde Amerikan bayraklı gemilerle denize dökülenleri toplayan hep aynı emperyalist kitle. Musevi ve Protestan Evanjelist Amerikan toplumu en büyük tehdittir. Rusya ve İran yemiyor bunu. Türkiye Allaha emanet. Kıbrıs savaşında Amerikan Yunanlılar ayağa kalktı Kissinger nasıl susturdu onları? Tanımayacağız merak etmeyin gün gelince tekrar ada size dönecek ama şu anda bunu yapamayız. Saldırgan İşgalci Türk damgası vurarak Asala ve PKK belasını ortaya çıkaracaklarını nereden bilebilirdik. Amerika kültürel olarak Musevi ve Hristiyan kültürün koruyucusu ve savunucudur. Türkler aileden değildir.

  • vatansever06 Şubat 2016 12:21

    esadi kurtamak ve kurtlere denize ulastirabilmek icin yuzlerce binlerce insani olduruyorlar

  • Erol06 Şubat 2016 07:26

    Bunca zulüm, bunca acı, keder. Ne uğruna ? Bu işin Allah katında hesabı da olacak.