E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKEDS Akademi, enerjik gençler kazandıracak---

KEDS Akademi, enerjik gençler kazandıracak

KEDS Akademi, enerjik gençler kazandıracak
23 Şubat 2014 - 07:47 borsagundem.com

KEDS, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi işbirliği ile önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi

Çalık - Limak ortaklığıyla Kosova’da elektrik dağıtım faaliyetlerini yürüten, Çalık ve Limak Gruplarına ait Kosova Elektrik Dağıtım Şirketi (KEDS), Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi işbirliği ile önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi.

Enerji sektörüne nitelikli eleman kazandırmayı ve Kosova’daki genç işsizliğine çözüm modeli olmayı hedefleyen proje çerçevesinde ‘KEDS Akademi’yi kuran şirket, elektrik mühendisliği öğrencileri ile teknik liselerin ilgili bölümlerinde okuyan gençleri enerji sektöründeki kariyerlerine hazırlayacak.

Kosova Elektrik Dağıtım Şirketi, ülkedeki yüksek işsizlik sorununa çözüm bulmaya yönelik iyi uygulamaları artırmak ve enerji sektörüne nitelikli işgücü sağlamak amacıyla Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi işbirliğiyle KEDS Akademi’yi hayata geçirdi. Gençlere yönelik sosyal sorumluluk projesi KEDS Akademi, 14 Şubat 2014 tarihinde Kosova’nın başkenti Priştine’de gerçekleştirilen geniş katılımlı bir törenle kamuoyuna duyuruldu. Türkiye’nin Kosova Büyükelçisi Songül Ozan, Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Kosova Eğitim Bakanlığı yetkilileri, Çalık YEDAŞ Genel Müdürü ve KEDS İcra Kurulu Başkanı Nurettin Türkoğlu, KEDS İcra Kurulu Üyesi Serhat Dinç, Genel Müdürü Vedi Yeşilkılıç ile birçok kamu ve özel sektör kuruluşunun yöneticileri törende bir araya geldi. 

Hem üniversite hem teknik lise öğrencileri yararlanacak

Koordinatörlüğünü Dr. Aylin Löle’nin üstlendiği, Kosova Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ile Priştine Üniversitesi’nin de paydaş olarak yer aldığı projenin Şubat 2014’te başlayan ilk programına Elektrik Mühendisliği Fakültesi ve Kosova genelindeki teknik liselerde öğrenim gören son sınıf öğrencileri katılıyor. KEDS Akademi’de, bu yıl 20 üniversite, 30 lise öğrencisi olmak üzere toplam 50 öğrenciye eğitim veriliyor.  Teorik bölümü altı ay sürecek programda, Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyelerinin yanı sıra Kosova Elektrik Dağıtım Şirketi’nin konularında uzman çalışanları hem teknik hem liderlik üzerine eğitimler verecek. 

KEDS Akademi, Kosovalı gençlere istihdam sağlayacak

Kosova’da yüksek öğrenim kurumlarında ve teknik liselerde öğrenim gören elektrik bölümü öğrencilerinin mesleki ve pratik bilgilerini geliştirmeyi hedefleyen KEDS Akademi, Kosovalı gençlere eğitimin yanı sıra staj imkanları da sunacak. Öğrencileri profesyonel hayata hazırlayacak olan akademi, katılımcılara başarıya dayalı istihdam olanağı sağlayarak Kosova’daki genç işsizliğini azaltmayı amaçlıyor.   

İmza töreninde konuşan Kosova Elektrik Dağıtım Şirketi İcra Kurulu Üyesi Mesut Serhat Dinç, 2014 yılında KEDS Akademi için 150 bin Euro bütçe ayırdıklarını söyledi. Dinç, “Bu hafta Kosova, bağımsızlığına kavuşmasının 6. yılını büyük bir coşkuyla kutluyor. Kosovalı gençler için düzenlediğimiz bu programı böyle güzel bir haftada başlatmaktan mutluluk duyuyoruz. KEDS Akademi, Kosova ve Türkiye arasında akademik bilgi alışverişi için bir platform görevi üstlenecek. Türkiye’nin enerji ve eğitim sektöründe elde ettiği bilgi ve başarıdan Kosova ve Kosova’daki yetenekli gençler de faydalanmış olacak. Ücretsiz olarak uygulanacak ve 6 ay sürecek programı başarı ile tamamlayan öğrenciler, Boğaziçi Üniversitesi'nin sertifikası ile birlikte İngiltere'nin en büyük akreditasyon kurumu olan Edexcel tarafından da sertifika almaya hak kazanacaklar. Bu sertifika uluslararası geçerliliğe sahip olduğu için KEDS Akademi'den mezun olan 'Avrupa'nın enerjik gençleri', AB'ye Kosova'dan önce girme fırsatı yakalayacaklar. Programa katılan her öğrenci 6 ay boyunca Kosova Elektrik Dağıtım Şirketinde staj yapacak. Stajını başarıyla tamamlayan ve işe alma kriterlerine uygun öğrenciler, kariyerlerine şirketlerimizde devam etme şansına sahip olacak” dedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)