E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKEDS Akademi projesi ödülleri topladı---

KEDS Akademi projesi ödülleri topladı

KEDS Akademi projesi ödülleri topladı
14 Ekim 2014 - 12:34 borsagundem.com

Çalık-Limak ortaklığındaki Kosova Elektrik Dağıtım, Keds Akademi Projesi'yle Kosova’ya "Uluslararası Stevie Ödülü"nü kazandırdı.

Kosova’daki genç işsizliğine KEDS Akademi ile çözüm buldu, dünyanın en itibarlı iş dünyası ödülünü ülkeye kazandırdı. Çalık - Limak Ortaklığı ile Kosova’da elektrik dağıtım faaliyetlerini yürüten Kosova Elektrik Dağıtım Şirketi (KEDS) ve Boğaziçi Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirilen KEDS Akademi, iş dünyasının küresel ölçekteki en büyük ve en itibarlı ödüllerinden biri olan Stevie İş Ödülleri 2014'te ödülleri topladı. Paris’te 11 Ekim 2014 tarihinde düzenlenen ödül töreninde, Avrupa’da yılın sosyal sorumluluk projesi, yılın insan kaynakları projesi, yılın halkla ilişkiler programı ve yılın yöneticisi dallarında toplam üç gümüş ve bir bronz Stevie ödülünün sahibi KEDS oldu.

Kosova’da Mayıs 2013’ten itibaren elektrik dağıtım faaliyetlerini yürüten KEDS bünyesinde, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi iş birliğiyle hayata geçirilen KEDS Akademi, Kosovalı gençlere istihdam sağlamayı hedefliyor. KEDS Akademi, Stevie Uluslararası İş Ödülleri’nde dört ödül kazanmanın yanında Kosova’ya uluslararası ödül getiren ilk program oldu.

KEDS AKADEMİ’DE İKİNCİ DÖNEM

KEDS Akademi’nin yeni eğitim yılı için başvuruların alınmaya başladığını daha şimdiden 200’ün üzerinde başvuru olduğunu belirten KEDS İcra Kurulu Üyesi Mesut Serhat Dinç. “18 Ekim’de yapılacak seçme sınavları sonrasında belirlenecek 50 genç 8 Kasım 2014-3 Mayıs 2015 tarihleri arasında eğitim görecek. Stajları ise 1 Temmuz itibarıyla başlayacak” dedi. Dinç, şöyle devam etti: “20 üniversite, 30 teknik lise öğrencisinin katılacağı programdan mezun olan öğrencilere geçen yıl oluğu gibi bu yıl da Boğaziçi Üniversitesi ve Edexcel sertifikaları verilecek. Ayrıca başarı durumuna bağlı olarak KEDS bünyesinde istihdam imkanı da bulunuyor. Bu yıl Priştina Üniversitesi’nden sadece elektrik fakültesi öğrencileri değil hukuk, ekonomi, bilgisayar gibi bölümlerden de öğrenciler programa dahil ediliyor.”

SERTİFİKALARI AB’DE GEÇERLİ

İşsizlik oranının %30’a, genç işsizliğinin ise %50’ye yaklaştığı Kosova’da istihdam sorununun çözümüne yönelik bir katkı sağlamayı hedefleyen KEDS Akademi; Kosova Elektrik Dağıtım Şirketi (KEDS), Kosova Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi ve Priştina Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirildi. Kosova ve Türkiye arasında akademik bilgi alışverişi için bir platform görevi üstlenen proje, Dr. Aylin Löle tarafından geliştirildi. Elektrik mühendisliği öğrencilerini ve teknik liselerde ilgili bölümlerde öğrenim gören öğrencileri, enerji sektöründeki kariyerlerine hazırlamayı amaçlayan proje, 1 Şubat 2014’te başladı ve ilk yılında 50 öğrenciyi mezun etti. Programı başarıyla tamamlayan Kosovalı gençler, Boğaziçi Üniversitesi sertifikasıyla birlikte İngiltere’nin en büyük akreditasyon kurumu olan Edexcel tarafından da sertifika aldılar. Ardından KEDS’te 3 ay staj yapma imkanının yanı sıra şirkette çalışma şansına da sahip oldular.

GURUR TABLOSU

2014 Stevie Uluslararası İş Ödülleri’nde enerji alanında Yılın Yöneticisi dalında gümüş ödüle KEDS İcra Kurulu Üyesi Mesut Serhat Dinç layık bulundu. Yılın İnsan Kaynakları Takımı dalında Gümüş Stevie, Yılın Halkla İlişkiler Programı dalında Gümüş Stevie ve Avrupa’da Yılın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programı dalında Bronz Stevie Ödülü KEDS’in oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)