E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKarayalçın CHP İstanbul İl Başkanı oluyor---

Karayalçın CHP İstanbul İl Başkanı oluyor

Karayalçın CHP İstanbul İl Başkanı oluyor
14 Kasım 2014 - 04:21 borsagundem.com

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, istifasını aldığı Oğuz Kaan Salıcı’nın yerine getireceği ismi belirledi: Eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, istifasını aldığı Oğuz Kaan Salıcı’nın yerine getireceği ismi belirledi; CHP’nin yeni İstanbul İl Başkanı, sırasıyla eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın olacak.

İSTANBUL’A AĞABEY FORMULÜ

Bir süredir Oğuz Kaan Salıcı’nın il başkanlığı performansından memnun olmadığı bilinen Kılıçdaroğlu, Karayalçın tercihiyle İstanbul İl Örgütü için genel seçimler öncesinde “Ağbi” formulünü denemiş olacak. Koltuğunu Karayalçın’a devredecek olan Salıcı’nın hedefinde ise milletvekili olmak var. 

ESKİ BİR GENEL BAŞKAN

Erdal İnönü’nün genel başkanlıktan ayrılmasının ardından Eylül 1993’de SHP Genel Başkanlığına seçilen Karayalçın. 1993- 1995 yılları arasında DYP- SHP Koalisyon hükümetinde Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakan olarak görev yaptı. CHP- SHP birleşmesiyle birlikte 1995-2001 yılları arasında CHP’de siyaset yapan Karayalçın, 2001 yılında partiden istifa etmiş ve Sosyal Demokrat Halk Partisi adıyla yeni bir parti kurmuştu. Ancak siyasi olarak başarılı olamayan partinin genel başkanlığından ayrılmasının ardından CHP’ye dönmüştü. (Hürriyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)