E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemJet Fadıl, 18 milyon dolar topladı---

Jet Fadıl, 18 milyon dolar topladı

Jet Fadıl, 18 milyon dolar topladı
28 Temmuz 2014 - 15:21 borsagundem.com

Maldivler’deki projede 4 ayda 18 milyon dolar toplayan Fadıl Akgündüz’e ortağının dolandırıcılıktan ihtar çektiği öne sürüldü

Vatan gazetesinin haberine göre, halk arasında ‘Jet Fadıl’ olarak bilinen Fadıl Akgündüz’ün Türkiye’den 5475 kilometre uzaktaki Maldivler’deki operasyonu da hüsranla sona erdi ve arkasında daha yapımı tamamlanmayan odaları satın alan ‘müşteriler’ bıraktı. İddialara göre Akgündüz Maldivler projesinde 4 ayda 18 milyon dolarlık satış gerçekleştirdi. Bu durum karşısında Akgündüz ile ortaklığını sonlandıran Maldivli Milletvekili Ahmed Nashid, haklarını aramak isteyenlere belge ve bilgi konusunda yardımcı olacaklarını açıkladı. 

Operasyonun hikayesi
Her şey Akgündüz’ün yeğeni Mehmet Salih Obut’un sahibi olduğu Caprice Gold Gayrimenkul şirketi ile Maldivli milletvekili Ahmet Nashid’in şirketi ADK’nın 21 Ocak 20014 tarihinde yaptığı sözleşme ile başladı. İki şirket arasında yapılan sözleşmeye göre, Caprice Gold belli ödemeleri yaparak Maldivler Adası’ndaki projeden hisse sahibi olacaktı. Hatta ödemeler tamamladığında projenin yüzde 55’ine 30 milyon 800 bin dolar karşılığında sahip olacaklardı. Ancak işler yolunda gitmedi. Caprice Gold, belirlenen sürede istenen ödemeleri yapamadı. 20 Mayıs 2014 tarihinde iki şirket yetkilileri arasında Maldivlerde toplantı düzenlendi. Toplantıya Fadıl Akgündüz ve Ahmed Nashid ile iki firmanın yetkilileri katıldı. Bu toplantı tutanak altına alındı.
 
18 milyon dolar
VATAN’ın ele geçirdiği toplantı tutanaklarına göre, Akgündüz 4 ay gibi kısa sürede Maldivler’de 18 milyon dolarlık satış yaptığını ifade etti. Tutanaklara göre bu durumu ise şöyle anlattı: 
Fadıl: Bugüne dek gerçekleşen Maldivler projesinin devremülk satışlarının sonuçları şöyle: Şubat 10 milyon dolar, Mart 4.5 milyon dolar, Nisan 2,9 milyon dolar, Mart 0,6 milyon dolar, toplam olarak 18 milyon dolar. Türkiye’deki şu anki siyasal durum, projenin satışlarını gayet olumsuz etkilemektedir. Ayrıca maden ocağındaki patlama sebebiyle de ekonomik durum çok kötüleşmiştir ve neredeyse hiç satış gerçekleştirilememektedir. Yanlızca devre mülk satışları değil, hiç gayrimenkul satışı da yoktur ve yiyecek satışları gibi temel ihtiyaçların satışları bile kötü etkilenmiştir. Daha önce para gönderebiliyorduk ancak bunları size açıklamamın sebebi şu anda artık pek cömert olamayacağımızı söylemek istediğim içindir.”
 
Ödeme yapmadı
29 Mayıs’ta Caprice Gold, ADK firmasına ‘Fesih Belgesi’ yollayarak projeden çekildi.Belgede şimdiye kadar ödediği 3 milyon 425 bin dolaklık bedelin ödenmesi istedi. 30 Haziran’da ise ADK firmasından Caprice Gold’a noter kanalı ile cevap verildi. Cevap metninde, sözleşmeye uyulmadığı, bütün ödemelerin zamanında yapılmadığı, firmanın zarara uğratıldığı ifade edildi. İlk girişte ödenmesi gereken 6 milyon doların verilmediğine dikkat çekildi.
 
30 Haziran 2014 tarihli cevap metninde Caprice Gold, dolandırıcılık iddiasıyla suçlandı.
İşte o ifadeler: “Daha sözleşme imzalamadan sayın muhatabın pazarlamaya başladığı görülmüştür. Sayın muhatap dolandırıcılık yapmış, daha adı konmamış ya da değiştirilmemiş şirket varmış gibi satışlar yaparak, Müslüman kardeşleri mağdur etmiştir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)