E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemJaponya'da seçimi Abe kazandı---

Japonya'da seçimi Abe kazandı

Japonya'da seçimi Abe kazandı
14 Aralık 2014 - 14:22 borsagundem.com

Japonya'da yapılan genel seçimlerde Başbakan Shinzo Abe'nin koalisyonu çıkış anketlerine göre zafere ulaştı

Japonya'da yapılan genel seçimlerde Başbakan Shinzo Abe'nin koalisyonu çıkış anketlerine göre zafere ulaştı. Seçim sonuçları koalisyonun meclisin alt kanadındaki üçte ikilik çoğunluğu koruyacağına işaret ediyor. 

Abe liderliğindeki Liberal Demokrat Parti ve Komeito'nun, ulusal yayın yapan NHK'ya göre 475 koltuktan 306 ile 341 arasında bir sayıya sahip olması bekleniyor. Koalisyon daha önce 325 koltuğa sahipti. Seçime katılımın ülkede yaşanan kötü hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle rekor düşük seviyede olduğu bildirildi. 

60 yaşındaki Abe, seçim kampanyasında yeni zayıflatmaya ve hisse fiyatlarını artırmaya yönelik Aralık 2012'den bu yana sürdürdüğü ekonomik politikaları devam ettirme vaatlerine odaklandı. Japonya'da ekonominin üçüncü çeyrekte resesyona girmesi, politikaların fayda sağlamadığına yönelik son sinyal olarak görülmüştü. Abe sağlam bir zaferle dört yıl daha kazanarak ekonomiyi canlandırmak adına başlattığı ekonomik programları sürdürmek için daha fazla zamana sahip olacak. 

Tokyo'da bulunan JPMorgan Chase & Co. kıdemli ekonomisti ve eski merkez bankası yetkilisi Masamichi Adachi, "Bu zafer Abe'ye politikaları uygulamak için oldukça sağlam bir güç verecek. Buna rağmen düşük katılım oranı ise birçok oy verenin Abenomi'yi kabul etmediğini gösteriyor" yorumunu yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)