E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİzmir Metrosu için 38.5 milyon euroluk kredi---

İzmir Metrosu için 38.5 milyon euroluk kredi

İzmir Metrosu için 38.5 milyon euroluk kredi
23 Kasım 2014 - 11:06 borsagundem.com

İzmir Metrosu'na yeni vagon alımı için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBDR) arasında kredi sözleşmesi imzalandı

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 17 Aralık'taki 85 vagonlu 17 tren setinin alım ihalesinin 38,5 milyon avroluk kısmı için EBDR ile kredi sözleşmesi imzalandı.

Sözleşme, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile EBDR Belediye Altyapı Finansmanı Departman Direktörü Jean Patrick Marquet arasında kayıt altına alındı.

Marquet, imza töreninde daha önce yeni yolcu gemileri kredi sözleşmesi için geldikleri İzmir’den güzel anılarla geri döndüklerini, yeni protokolün iki kurum arasındaki iş birliği ve ortaklığı daha da sağlamlaştıracağına inandığını ifade ederek, gelecekte başka projelerde de iş birliğine hazır olduklarını dile getirdi.

Kocaoğlu da EBRD yetkililerine destekleri için teşekkür etti.  

- Kredi, 3 yıl geri ödemesiz

EBDR'den alınan kredi için 3 yıl ana para geri ödemesi yapılmayacak. Metronun 85 vagonunun geri kalan maliyetinin Uluslararası Finans Kurumu (IFC), Fransız Kalkınma Ajansı (AFD), ING Bank (MIGA Garantisi altında) ve belediye bütçesinden karşılanması hedefleniyor.

Ulusal ve uluslararası yatırımcılara açık ihale kapsamında alınacak yeni setler ve gelecek 10 yeni vagonla İzmir Metrosu filosundaki vagon sayısı ikiye katlanarak 172’ye ulaşacak. Tren setlerinin geri kalan kısmı ise ihale süreci tamamlanarak sözleşmenin imzalanmasının ardından 26 ayda teslim edilecek.

İzmir Metrosu’nda günde 350 bin, İzmir Banliyö Sistemi'nde (İZBAN) de 280 bin yolcu taşınıyor. Bu rakam, toplu ulaşımdaki yolcu sayısının yüzde 30’unu karşılıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Rıdvan KAN23 Kasım 2014 16:24

    ilk yapılan ihaleyi Bursalı Durmazlar ın vagonları kazanmıştı.Fakat daha sonra Güney Koreliler şok indirime gidince ibre Koreli firmaya dönmüş.Eğer gerçekten Koreli firmaya verirlerse İzmir belediyesinin yurtseverliğini herkes görmüş olacak.

  • aliveli..23 Kasım 2014 12:25

    bakalım hangi ülkenin kaymağına bal sürecekler...bunları tr de yapın alalım mı deycekler.çinemi gidecekler .alım için seyahatlerde cabası...