E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİtalyan bakanın Türkiye pişmanlığı---

İtalyan bakanın Türkiye pişmanlığı

İtalyan bakanın Türkiye pişmanlığı
29 Kasım 2015 - 19:26 borsagundem.com

Savunma Bakanı Pinotti, Türkiye'yi Avrupa Birliğine (AB) almamanın tarihi bir hata olduğunu söyledi

İtalya Savunma Bakanı Roberta Pinotti, Türkiye'yi Avrupa Birliğine (AB) almamanın tarihi bir hata olduğunu belirterek, şimdi bu fırsat kapısının yeniden açıldığını söyledi. 

İtalyan SkyTg24 haber kanalına gündemdeki gelişmeleri değerlendiren Bakan Roberta Pinottiye, AB'nin bir yandan göçmenler konusunda Türkiye ile müzakereler yürüttüğü, ancak diğer yandan bu ülkede basın özgürlüğünün durumu ve bir baro başkanının öldürülmesine ilişkin meydanlarda protestolar yapıldığı hatırlatıldı.

Hakların uygulanması konusunda Türkiye ile AB arasındaki büyük çelişkilerin, farklılıkların aleni olduğunu ifade eden Pinotti ise şöyle karşılık verdi:

Şunu kendimize sormalıyız: bu farklılıkları değiştirmek için ne yapmalıyız? Türkiye konusunda tarihi bir hata yaptık. Türkiye AB'ye girmeyi güçlü bir şekilde istediği zaman, bu durduruldu; özellikle Sarkozy Fransası ve Almanya tarafından. Bu 2005-2007 yılları arasındaydı. Şimdi bu fırsat kapısı yeniden açılıyor. Türkiye gibi bölgede büyük bir güç olan bir ülke karşısında Avrupa olarak diyalogla mı yoksa kendimizi ilişkilerin daha zor olduğu bir durumun içine itmekle mi daha ilgiliyiz? Ben, farklı durumlarla başa çıkmayı öğrenmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TERÖRİZM İN ÇARPIK KARARLARI29 Kasım 2015 22:11

    G20 TOPLANTILARI VE ÖNCESİ GELİŞMELERİ ÇOK İYİ ANALİZ EDİN.

  • AYVAYI YEDİLER29 Kasım 2015 22:03

    FRANSADAKİ OLAYLARDA TERÖR DEĞİL.MESAJDIR.BUNU ZATEN BİLEN LİDER HEMEN ASKERİ ÖNLEM ALDI.LİDERLER DEŞİFRE OLUP AKABİNDE ORTAKLIKLAR BİTTİ.DEĞER CEPHE İSE KENDİ İÇİNDE İSTİKRAR SAĞLADI

  • tahmin29 Kasım 2015 21:32

    BU ÜLKEDE SERMAYE ARACLARINDA AĞIRLIĞI KİM YADA HANGİ KURULUŞSA FAŞİZMİN YAPICISI DA ODUR

  • APTAL ÇOK..29 Kasım 2015 21:29

    SOROS VS VS YADA BAŞKASI .HEM SPEKÜLATÖR HEM STRATEJİSYEN HEMDE TEORİ ÜRETİÇİSİ VE UYGULAYICISIDIR.BU ÜLKEDE EKONOMİ STRATEJİ ÜRETİÇİLERİNİN HEPSİ MANYAK APTAL AKABİNDE BİLGİSİZ.KISA BI ÖRNEK.TERÖRİZM YÖNETENLER GENELDE EKONOMİ STRATEJİST VE TEORİSYENLERDİR.OLAYLARI ÇOK İYİ ANALİZ ETMEK GEREKİR..

  • SAHTEKARLAR29 Kasım 2015 21:19

    KISACA YA DEAŞ I YA HALLERDERSİNİZ YADA İÇ SAVAŞ.YADA İSTİKRARI KORUMAKLA YÜKÜMLÜSÜNÜZ DİYEN ÖRGÜT VE ÜST AKIL AKABİNDE TEORİLER VAR.TAHMİNDİR

  • APTALLAR29 Kasım 2015 21:10

    KISACA DEAŞ A MESAJ VERDİLER AKABİNDE YANDAŞLARINA..FARE KAPANA GİRDİ ANCAK KARA HAREKATI YAPACAK OLAN KERİZ VE İÇ SAVAŞ

  • APTAL29 Kasım 2015 21:08

    Fuat Avni Mizah ‏@fuatavnimizah 8 sa.8 saat önce Karanlıklar Tahir Elçi'yi öldürerek Selahattin Demirtaş'a mesaj verdiler. Olay faili meçhul kalacak çünkü cinayetin faili... AL BISALAKDA BURDA.DEMİRTAŞA DEĞİL.BOP VE GLOBAL KRIZ BAZ ALINDIĞINDA SAHTEKARLARA MESAJ VERDİ.FARE KAPANA GİRDİ..

  • SİYASETİN ŞİZOFRENİ SALGISI29 Kasım 2015 21:03

    Avrupa Birliği-Türkiye zirvesi için gittiği Brüksel'de gazetecilere açıklamada bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bugün Türkiye'nin AB süreci için tarihi bir gün" dedi. VAHH VAHH....GERDENDENMİ.

  • YALANLAR29 Kasım 2015 20:58

    ZATEN AB ÜYESİ ,TAA OSMANLIDAN GÜNÜMÜZE KADAR.BATININ HİTLER PROJESİ TÜRKİYE

  • SACMALIK BU AB29 Kasım 2015 20:29

    SÖMÜRÜÇÜ AB .

  • O.Ç29 Kasım 2015 20:29

    PARANIN VE EKONOMİ BAZ ALINDIĞINDA ÜRETİMİN REKABETİ DİYORSUNUZ.LENN O.Ç NASIL OLURDA PARANIN VE EKONOMİNİN REKABETİNİ DARALTIRSINIZ HAA.ŞEREFSİZLER

  • VATAN HAİNLERİ29 Kasım 2015 20:27

    AB SACMALIK.SONUÇLARI ORTADOĞUNUN EKONOMİSİNİN HİÇ EDİLİP BAZI ÇAKALLARIN OTORİDE BOŞLUĞUNDAN FAYDALANIP ÇIKAR ELDE ETMESİ İE SONUÇLANMIŞ VE GÜNÜMÜZ BAZ ALINDIĞINDA DÜNYA SAVAŞI OLASILIĞINI DAHİ GÜNDEME GETİRMİŞDİR.ŞEREFSİZLER OSMANLININ YÖNETİMLERİNDEN HİÇMİ DERS OLMADINIZ HAA.HANGİ ÜLKENİN EKONOMİSİNE VE PARA BİRİMİNE KARIŞMIŞTIR HAAAA.

  • kaan29 Kasım 2015 19:47

    turkiye en az 4 cocuk yapsin, nufus guclensin, avrupa nufusu azaliyor, sonuc tekrar cok guclu bir ulke olur turkiye, avrupa giderek gucunu yitirecek, cunku nufusu artmiyor ve azaliyor, onlarda bunun farkinda(2050 de 100 milyonluk almanya var olacak ama o zaman birde 100 milyonluk daha atak bir turkiye olcak