E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİtalya'da Türklerden sandığa ilgi büyük---

İtalya'da Türklerden sandığa ilgi büyük

İtalya'da Türklerden sandığa ilgi büyük
30 Mayıs 2015 - 07:24 borsagundem.com

Roma ve Milano'da kurulan sandıklara ilk gün büyük ilgi gösterildi

İtalya'da yaşayan yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı Türk vatandaşları, Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği ve Milano Başkonsolosluğunda kurulan sandıklara hafta içi olmasına karşın ilk gün büyük ilgi gösterdi.

Oy kullanma hakkına sahip 13 bin civarında seçmen için Roma Büyükelçiliğinin konsolosluk bölümünde tek, Milano Başkonsolosluğunda da 4 sandıkta oy verme işlemi TSİ 11.00'de başladı.

Sandıkların açılmasını bekleyen çok sayıda kişi, Roma Büyükelçiliği önünde zaman zaman kuyruk oluşturdu.

Bu arada, yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı olmayan bazı kişiler, sandık kurulu başkanının ikazı doğrultusunda oy kullanmadan ayrıldı.

İtalya'daki iki temsilcilikte pazar akşamına kadar devam edecek oy verme işleminin ilk günü TSİ 20.00'de sona erdi. 2 bin 800 seçmenin kayıtlı olduğu Roma Büyükelçiliğinde ilk gün 298, 10 bin 200 seçmenin kayıtlı bulunduğu Milano Başkonsolosluğunda da 902 oy kullanıldı. 

Oyunu kullanan Hakan Sönmez, seçimin güzel günlere vesile olmasını dileyerek, "Yurtdışında oy kullanmaktan mutluyuz. Güzel geçti, hayırlı olsun. Halkların kardeşliğini istiyoruz. Herkese selamlar" diye konuştu.

Milano

İtalya'nın kuzey bölgelerinde ikamet eden seçmenlerin oy kullanma adresi Milano Başkonsolosluğunda da sabah saatlerinde yoğun oy kullanıldığı bildirildi.

Milano Başkonsolosu Aylin Sekizkök, AA muhabirine, ilk oy verme gününü kazasız belasız, iyi şekilde geçirdiklerini belirterek, yarın ve pazar günü seçime katılımın daha da yoğunlaşmasını beklediklerini söyledi.

İtalya'daki seçmenler, 31 Mayıs Pazar yerel saatle 19.00'a (TSİ 20.00) kadar oy kullanabilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)