E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsveç'te denizaltı aranıyor---

İsveç'te denizaltı aranıyor

İsveç'te denizaltı aranıyor
21 Ekim 2014 - 07:02 borsagundem.com

İsveç ordusunun başkent Stockholm yakınlarında yabancı bir denizaltı bulunduğu istihbaratıyla başlattığı operasyon devam ediyor

İsveç ordusu, Stockholm'e 50 kilometre mesafedeki takımadalar civarında deniz altında yabancı askeri varlık olduğunu açıklayarak, askeri uçak ve gemilerin katıldığı bir operasyon başlatmıştı. Operasyonu yürüten yetkililerin sınırlı açıklamaları dışında herhangi bir açıklama yapılmazken operasyon sürdüğü bilgisi verildi. Operasyon nedeninin denizde mahsur kalmış bir Rus denizaltısı olabileceği ileri sürülüyor.

Bölgede, varış noktası Danimarka olduğu belirtilen bir Rus gemisinin sürekli dolaştığını yazan İsveç basını, operasyonun yapıldığı yer ile Rusya'ya ait Baltık Denizi kıyısındaki Kaliningrad arasında şifreli haberleşme olduğu iddialarına yer verdi. Haberlerde, askeri yorumcuların "Deniz altında mahsur kalmış bir Rus denizaltısının olabileceği" yönündeki görüşleri aktarıldı.

İsveç Silahlı Kuvvetleri tarafından sağlanan ve TT haber ajansı tarafından dağıtılan
amatör kamera görüntülerinde, söz konusu bölgede denizde bir hareketlilik olduğu göze çarpıyor. 

Emekli denizaltı subaylarından Göran Frisk, "Ruslar, 2000 yılından sonra eski teknoloji denizaltıları hurdaya ayırdılar. Onların yerine mini denizaltılara büyük yatırım yaptılar. Benim tahminim bu bir mini denizaltı. Mürettebatı da dışarı çıkmış olabilir" görüşünü dile getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)