E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​İstifa gerektiren bir durum yok---

​İstifa gerektiren bir durum yok

​İstifa gerektiren bir durum yok
05 Temmuz 2014 - 19:32 borsagundem.com

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulundu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, yazılı açıklamada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugün gerçekleştirdiği basın toplantısıyla ilgili bazı değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli'nin her zaman olduğu gibi önüne konan hakaretname metnini okuduğunu belirten Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere anketörlere ve Başbakan'ı destekleyen kesimlere bir yığın hakaret ve iftirada bulunmakla yetinmediğini, YSK'yı da alenen tehdit ettiğini belirtti.

"Bahçeli'nin kendisi, hayırlı hiçbir şey yapmadığı veya yapamadığı için oturduğu yerden kimin ne yapması ve ne yapmaması gerektiğiyle ilgili olarak ahkam kesmektedir" ifadesini kullanan Çelik, açıklamasında şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kendisi ve rehberi Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, milletin önüne çıkma cesareti gösteremedikleri gibi partilerinden birini de aday yapmaya yürekleri yetmemiştir. Sayın Bahçeli, Sayın Başbakan'ın adaylık vizesi alamayacağını ve siyasi ömrünün çürümekte olduğunu iddia etmektedir. Öncelikle Sayın Bahçeli bilsin ki, demokrasilerde siyasetçilere vizeyi halk sandıkta verir. Sayın Başbakan, AK Parti'nin kuruluşundan beri 8 sefer sandıkta artan bir destekle milletinden hep vize almıştır. Ancak bu halk, yıllardır size ve ortağınız olan CHP'ye vize vermediği gibi yaptığı tercihle tüm iftira ve hakaretlerinizi size iade etmiştir. Esas çürüyen, sizin ortağınızla beraber özlemini duyduğunuz eski Türkiye anlayışıdır. Halk, kimin çürüdüğünü, kimin her gün kendisini ve ülkesini yenileyerek yeniden doğduğunu çok iyi görüyor ve takdir ediyor."

"Başbakan'ın istifasını gerektirecek hiçbir gerekçe yoktur"
Çelik, Bahçeli ve tüm çatıya çıkanların şimdiden çatının çatırdadığını görmenin telaşı içinde olduklarını kaydetti.

Başbakan Erdoğan'ın, Başbakanlıktan istifa etmesi gerektiğiyle ilgili tezleri, seçim sonrası mukadder olan hezimetlerine bir kılıf bulma çabasından başka bir şey olmadığını vurgulayan Çelik, "Daha önce de kamuoyu ile paylaştığımız gibi bir kez daha söylüyoruz ki Sayın Başbakan'ın istifasını gerektirecek siyasi, ahlaki ve yasal hiçbir gerekçe yoktur. Sayın Bahçeli, 2002'deki seçime Başbakan Yardımcısı olarak girerken rakipleriyle olacak haksız rekabetten hiç söz etmemiştir. Ancak vatandaş, bu sıfatına rağmen kendisini de partisini de TBMM'nin dışına atmıştır. Her genel seçim, aynı zamanda bir başbakanlık seçimidir. Genel seçime giderken bugüne kadar hangi başbakan rakipleriyle eşit şartlarda rekabet etmek adına istifa etmiştir. Dünyanın hangi ülkesinde makamda bulunanlar, tekrar o makama talip olurken istifa ediyor?" ifadelerini kullandı.

"Bu kafaya göre, o zaman da haksız rekabet olacak"
2007 referandumu ile yapılan Anayasa değişikliğiyle artık adayların cumhurbaşkanlığına 5'er yıllık iki dönem için seçilebileceklerini vurgulayan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başbakan, aday olduğu için başbakanlıktan istifa etmelidir' diyen mantığa göre, birinci dönemin sonunda ikinci 5 yıl için aday olan cumhurbaşkanının da istifa etmesi gerekiyor. İkinci dönem için aday olacak cumhurbaşkanının rakipleri de cumhurbaşkanı olmayacaklarına göre, bu kafaya göre, o zaman da haksız rekabet olacak. İsmet Paşa ve merhum Ecevit, sıfırlanarak seçimi kaybettiklerinde Başbakanlık koltuğunda oturuyorlardı. Halkın tercihi eğer siz değilseniz, sizi istemiyorsa, hangi makamda olursanız olun sizi oradan alaşağı eder. Tıpkı Sayın Bahçeli'yi ettiği gibi. Sayın Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne aday olduğu zaman, dokunulmazlığı olan bir milletvekili idi. Kadir Topbaş'ın ise dokunulmazlığı yoktu. Kemal Bey, Topbaş'la eşit şartlarda rekabet etmek için milletvekilliğinden istifa etti mi? 30 Mart seçimlerinde CHP, MHP ve BDP'li belediye başkanları, rakipleriyle eşit şartlarda yarışmak için Belediye Başkanlığından istifa mı ettiler?"

"Zirvelerde rüzgarlar sert eser"
Çelik, üniversite rektörlükleri dahil, seçimle gelinen makamlarda bulunanların seçim için istifa etmediklerinin altını çizerek, dünyadaki ve Türkiye'deki benzer uygulamaların da hep böyle olduğuna dikkat çekti.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, "Başbakan'ın sanal açılışlar yaptığı" iddiasında bulunduğuna da işaret eden Çelik, şunları kaydetti:

"Sayın Bahçeli! Halkımız sizin kadar dünyadan bihaber değildir. Başbakan sanal açılışlar yapsaydı 12 yıldır başbakan kalamazdı. Bir tek gerçek olmayan açılış gösterin ki vatandaş nezdinde alay konusu olmayın ama sadece iddia edersiniz ispat edemezsiniz. Sayın Bahçeli başbakanlık zor iştir. Zirvelerde rüzgarlar sert eser. Siz Başbakan Yardımcısı olarak eteklerde bile ancak 3 yıl dayanabildiniz. Sayın Başbakanı 12 yıldır zirvede tutan sanal değil gerçek zeminlerde siyaset ve icraat yapmasıdır. 

Devlet Bey, Sayın Başbakanı 'detone olan bir şarkı'ya benzetiyor. Detone olan devam edemez. Sayın Başbakan ve Partisi bunca tuzak ve badireyi aşarak yoluna devam ettiğine göre, milletimiz bu şarkıya gür sesle eşlik ettiğine göre, Sayın Bahçeli siz yine ofsayta düşüyorsunuz ama iyi olan Sayın Bahçeli'nin hareketimizin bir şarkı olduğunu kabul etmesidir. Unutmayın ki, sizin gürültünüze rağmen halkımız hep liste başı olan bu şarkıyı zevkle dinliyor."

"Ülkeyi ve insanı zaten bölmüşsünüz"
Çelik, Devlet Bahçeli'nin "Sanki Hitler'in ruhu Başbakan'a nüfuz etmiş" iddiasında da bulunduğunu hatırlatarak, en komik iddiasının bu olduğunu ifade etti.

Hitler'le maddi ve manevi bir tanışıklıklarının veya akrabalıklarının olmadığını belirten Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim bildiğimiz, Hitler'in meşhur kitabının yıllarca Sayın Bahçeli ve onun gibilerinin başucundan hiç eksik olmadığıdır. Sayın Bahçeli, kendileri dışındaki herkesi bölücü olarak niteleme hastalığına yakalanmıştır. Eğer onun 'bölücü' olarak nitelediği Başbakan ve partisi olmasaydı şu anda Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğusu, en azından siyaseten PKK ve paralelindeki kadrolara tümüyle teslim edilmiş olacaktı çünkü orada ne Sayın Bahçeli'nin partisi ne de ortağının partisi var. Yani anlayacağınız orada çatınızın çivisi bile yok ama AK Parti var. Siz fiilen kafanızda ülkeyi ve insanı zaten bölmüşsünüz. Onun için hepiniz mahalli ve mevzii partilersiniz. Türkiye'nin her yerinde var olan ve tüm vatandaşları kucaklayabilen AK Parti'den başka siyasi hareket var mı?

Sayın Bahçeli 'bölücü' derken sanırım kendi yansımasından söz ediyor. Sayın Bahçeli haddini aşarak kimin cumhurbaşkanı olup kimin olamayacağına, hatta kimin aday olup olamayacağına dair ahkam kesiyor. Kimin aday olup olmayacağına Anayasamız ve kanunlarımız, kimin cumhurbaşkanı olacağına ise kadirşinas halkımız karar verir. Sayın Bahçeli'ye de kendisini gereksiz yere paralamak kalır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • madenci 6706 Temmuz 2014 04:13

    sizin demokrasi ve eşitlik anlayışınızdan bu beklenir.bu millet yüzde 57 size boşuna diktatör demiyor.ama merak etmeyin allahın izniyle bu millet sizden o verdiği yetkiyi almasını bilecek.

  • Göktuğ06 Temmuz 2014 01:02

    Oh be ne güzel Devlet'in bütün imkanlarını kullan sonrada son bir-iki gün seçim yasakları başladığında artistlik yap bakın ben de eşit şartlarda mücadele ediyorum de! Ah beee yapın, yiyin, sömürün ama bu dünyanın bir de ahireti olduğunu unutmayın. Kimsenin hakkı kimse de kalmaz.Allah hesap soracak elbet, varsın siz bize hesap vermeyin.Öyle din iman siyaseti yapıp milleti uyutmakla olmuyor bu işler