E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşte zehirli ayakkabıların fotoğrafları---

İşte zehirli ayakkabıların fotoğrafları

İşte zehirli ayakkabıların fotoğrafları
28 Kasım 2014 - 06:04 borsagundem.com

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, kanserojen madde ihtiva eden ayakkabıların fotoğraflarını kamuoyu ile paylaştı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, zehirli ayakkabılarla ilgili, “O ayakkabılara benzeyen ayakkabı aldığını düşünen vatandaşlarımız varsa, bundan emin olmak için getirsinler, hemen tahlile gönderiyoruz, vatandaşlarımız en ufak maliyete katlanmadan" dedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Erenköy Gümrük Müdürlüğüne bağlı bir antrepodan, imha edilmek üzere sevk edilen ayakkabılarla ilgili ithalat denetimini yapan kuruluşla temasa geçildiği bildirildi. Gerekli testlerden geçemeyen ve iç piyasaya sürülmemesi gereken ayakkabıların marka ve modelleri ile görsellerinin tespit edildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu ayakkabılara ilişkin görseller, tüketicilerimizi bilgilendirmek amacı ile kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Bu ürünlerden satın alan veya herhangi bir satıcıda satışa sunulduğunu gören tüketicilerimiz, Bakanlığımız 'www.tuketici.gov.tr' adresindeki 'Tüketici Şikayetleri' linkinden veya 'ALO 175 Tüketici Şikayet Hattından' Bakanlığımıza şikayette bulunabilirler. Bakanlığımızın konuya ilişkin denetimleri yoğun olarak devam etmekte olup, denetimler hızla sonuçlandırılacak ve sonuçları kamuoyu ile paylaşılacaktır."



2 MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Konuyla ilgili İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Savcılığının bilgisi dahilinde başlatılan soruşturmanın devam ettiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bakanlığımız olayla ilgili 2 müfettiş görevlendirmiş, müfettişler çalışmalarına başlamıştır. Diğer taraftan, kanserojen madde ihtiva eden ayakkabıların iç piyasaya sürülmüş olabileceği ihtimali dikkate alınarak, öncelikle söz konusu ürünlerin marka ve modelleri tespit edilmiş, elde edilen tüm bilgiler ve ürün görselleri 81 ildeki ticaret il müdürlüklerimize denetlenmesi amacı ile gönderilmiştir.

İstanbul Ticaret İl Müdürlüğümüze bağlı denetim ekipleri ithalatçı firma merkezi ve satış noktalarında 26 Kasım 2014 itibariyle denetimlere başlamıştır. Denetimlerde bulunan ve tehlikeli kimyasal içerdiğinden şüphelenilen ürünlerden numuneler alınmış ve akredite laboratuvara gönderilmiştir. Ayrıca güvensizlik şüphesi duyulan ürünler mühürlenerek satışa arzları durdurulmuştur. Laboratuvar sonuçları en geç 3 gün içinde alınacak ve güvensiz olduğu laboratuvar raporu ile belgelenen ürünlere ilişkin olarak '4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun'da öngörülen toplatma, imha, ilan ve idari para cezası olmak üzere gerekli yaptırımlar uygulanacak."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)