E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşte Türkiye’ye Schengen faturası ---

İşte Türkiye’ye Schengen faturası

İşte Türkiye’ye Schengen faturası
25 Haziran 2015 - 13:25 borsagundem.com

Türk vatandaşlarının son bir yılda Schengen vizesi için ödedikleri harçlar 48.8 milyon euroya ulaştı.

Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasında imzalanan Geri Kabul Anlaşması'nın TBMM'de kabulünün ardından geçen bir yıllık sürede Türk vatandaşlarının ödedikleri vize harçları toplamı 48.8 milyon euroya ulaştı.
Geçen bir yılda, Türk vatandaşları AB üye ülkelerine 813 bin kısa süreli (C tipi) Schengen vize başvurusu yaptı. İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Uzman Yardımcısı Ahmet Ceran, Avrupa Komisyonu'nun, anlaşmanın imzalanması öncesinde, Türkiye’nin 72 teknik kriterden, 22 kriteri karşılamış veya karşılamaya yakın olduğunu, 40 kriterin bir bölümünü karşıladığını, 10 kriteri ise karşılamadığını teyit ettiğini anımsattı.
Yaptığı yazılı açıklamada, vize serbestliği diyaloğunu ileri aşamaya taşıyacak reformlara gerekli önceliğin verilmediğine işaret eden Ceran, "Vize serbestliği diyaloğunu büyük ölçüde olumlu etkileyecek; özellikle veri güvenliği, entegre sınır yönetimi ve geri kabul mekanizmalarına ilişkin bir takım yasal düzenlemenin henüz etkin bir şekilde yerine getirilmemesi, sürecin geleceği için tehlike oluşturuyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cüneyt25 Haziran 2015 19:32

    bizim memeleket ne aptallarla dolu hala avrupa batmış gözüyle görenler kendimiz batmışsız ne idüğü belirsiz insanla dolmuş ülkeye kimsenin haberide yok...

  • vatandaş25 Haziran 2015 15:37

    avrupalılar kendi ülkelerinin kıymetini biliyorlar,ülkelerini her türlü tehdite karşı korutorlar.bu nedenle ince eleyip sık dokuyorlar.bizim gibi sınırları yolgeçen hanı gibi açmıyorlar.bu gün vizeleri kaldırıyoruz saçmalığı ile ülemiz serseri doldu.ipini koparan ülkemize geldi.bu mu iyi yönetim.ülkeyi paçavraya çevirdiler.

  • yiğit25 Haziran 2015 15:11

    AB devletleri sömürgeci kanını içiyor dünyanın 300 yıldır daha ne bekliyorsunuz. sanayileşemez dışa bağımlı olursanız dik duramazsanız ayağınıza kurşun sıkarsanız bu olur. siyasiler liderler bilmeden her anlaşmaya imza atıp yıllar içinde ülkeye zarar veriyorlar.

  • SELİM25 Haziran 2015 14:17

    VİZE İSTEYEN YERE SEYAHAT ETMEYİN.AVRUPA EKONOMİSİ BATMIŞ DAHA DA BATSIN.

  • Süt cü 25 Haziran 2015 13:44

    Dışarıdaki vize ya içerde vizeler trt payı kayıp kaçak bedeli sayaç okuma pasaport ehliyet harçları banka mevduat vergileri yakıt ÖTV zorunlu deprem aklıma gelmiyor o kadar Fuzuli alınan paralar varki anan anam anam saraylar gelmiyorum diyanet araba sinan bahsetmiyecegim bizim caminin hocası cami avlusunda iki katlı konak yaptı tüm giderleri cami tarafından ondan bahsetmiyecegim sözün kısası ye kurkum ye