E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşte AK Parti'nin yeni genel başkan yardımcıları---

İşte AK Parti'nin yeni genel başkan yardımcıları

İşte AK Parti'nin yeni genel başkan yardımcıları
25 Kasım 2015 - 22:35 borsagundem.com

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK toplantısı sonrası açıklama yaptı.

AK Parti MYK toplantısı sona erdi, toplantının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çelik, düşürülen Rus uçağına ilşkin "Türkiye'nin yaptığı işin Rusya'ya karşı bir husumet ya da düşmanca bir tavır gibi algılanmasına yönelik haberlerin hepsi gerçek dışıdır. Türkiye, açık ve net bir şekilde daha önceden ilan ettiği angajman kuralları çerçevesinde kendi hava sahasını korumuştur. Egemen ve hür her devletin yapması gerekeni yapmıştır. Bu son derece tabiidir" açıklamasını yaptı.

YENİ GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI
Ömer Çelik, MYK toplantısında kararlaştırılan AK Parti'nin genelbaşkan yardımcılarını açıkladı. Buna göre, Seçim İşerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Doğan Kubat, Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Mehdi Eker, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Betül Kaya,  Ar-Ge den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Recep Akdağ oldu.

Çelik'in konuşmasında satır başları şöyle: 

Hava sahasını ihlal eden uçağa angajman kuralları çerçevesinde müdahale etmiştir. Bu son derece tabiidir. Angajman kuralları tarafından en güçlü şekilde iletildi. Rusya bizim düşmanımız, hasımımız değildir. Düşmanca bir tavır olarak değerlendirmek konuyu gerçekten saptırmak olacaktır. Türkiye'nin angajman kurallarını uygulama konusunda tereddüdü olmayacaktır.

Biz Suriye'de bir siyasi çözüm olmasını istiyoruz. Tek başına askeri bir çözümün başarılı olmayacağını düşünüyoruz. Suriye'de hür seçimler yapılmalı. Rusya'nın müdahalesiyle Suriye'deki işler daha da karıştı.

Türkiye'nin Türkmenler konusunda tavrı nettir, ayrılmaz bir bütündür. Türkmen davasına AK Parti hükümetlerinin katkıları olmuşur. Bazı önemli noktalar Türkmenler ve Muhalifler tarafında yeniden ele geçirildi. BM'ye gerekli çağrı yaptık.Türkmenlere anlamlı ve nitelikli bir destekte bulunuyoruz.  Türkmenleri hiçbir zaman yanlız bırakmayız. Türkmenlere tehdit her nereden gelirse gelsin karşısında Türkiye'yi bulacaktır. 

MYK toplantımızda alınan kara göre AK Parti'nin yeni genel başkan yardımcıları; Seçim İşerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Doğan Kubat, Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Mehdi Eker, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Betül Kaya,  Ar-Ge den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Recep Akdağ oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)