E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİstanbul'da elektrikler gitti, metro durdu---

İstanbul'da elektrikler gitti, metro durdu

İstanbul'da elektrikler gitti, metro durdu
31 Mart 2015 - 10:52 borsagundem.com

Aralarında İstanbul, Ankara, İzmir'in de bulunduğu illerde elektrikler kesildi, şehir merkezinde hayat durma noktasına geldi

Türkiye'nin farklı illerinde elektrikler kesildi. İnternet erişiminde de sıkıntı yaşandı. Sıkıntı halen sürüyor. İstanbul'da vatandaşlar metroda mahsur kaldıkları yönünde mesaj atıyor.

İstanbul, Ankara ve İzmir'deki bazı semtlerde peş peşe elektrik kesintisi yaşandı. İstanbul'un yoğunluk nedeniyle Bedaş'ın sitesine de ulaşılamadı.

İstanbul'da yoğunluk nedeniyle Bedaş'ın sitesine de ulaşılamıyor.
Ankara, Trabzon, Aydın, Edirne, Muğla, Erzurum, Tekirdağ, Antalya, İzmir, Bursa, Adana, Bitlis, Çanakkale, Hatay, Denizli, Eskişehir, İzmit, Tunceli, Elazığ, Bilecik ve Samsun'dan da kesintiler olduğu yönünde bilgiler geliyor.
Kesintiye neyin yol açtığı henüz bilinmiyor.

SIKINTI TEİAŞ'DAN KAYNAKLI

Konu ile ilgili Boğaziçi Elektrik Dağıtım’dan yapılan açıklamada, sıkıntının kaynağında TEİAŞ’ın (Türkiye Elektrik İletim A.Ş.) sisteminde yaşanan bir sorun bulunuyor. İstanbul’un bazı bölgeleri yanı sıra Türkiye’nin bazı illerinde de benzer sıkıntı yaşanıyor.

KOCAELİ'DE DE ELEKTRİKLER GİTTİ
 

Kocaeli'deki yerel sitelerin haberinde kentte de elektriklerin gittiği belirtildi. Bir sitede yer alan haberde, "Kent genelinde büyük elektrik kesintisi yaşanıyor. Saat 10.30 sularında kentin büyük bir bölümünde elektrikler gitti. Kesinti nedeniyle pekçok fabrikada üretim durmuş durumdu. Kesintinin bir patlama sonrası kaynaklandığı iddia edilirken henüz SEDAŞ'tan bir açıklama yapılmış değil" denildi.
 
AYNI OLAY 2013'TE DE OLMUŞTU

14 Aralık 2013'te de aynı durum yaşanmış ve Türkiye genelinde elektrik kesintisi yaşanmıştı. Doğalgaz dağıtımı da yapılamadığı için vatandaşlar soğukta kalmıştı.

YETKİLİLER SEFERBER OLDU

Elektrik sisteminin çökmesi nedeniyle elektrik üreten santraller çalışmıyor ve yetkililer durumu bertaraf etmek için seferber olmuş durumda. 

İBB'DEN AÇIKLAMA

Elektrik kesintisinin ardından İBB Beyaz Masa, twitter hesabından bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Enerji kesintisi nedeniyle Metro hatlarımızda seferler yapılamamaktadır" denildi. 

BAKANLIK YETKİLİLERİNDEN AÇIKLAMA

Enerji Bakanlığı yetkilileri, Hürriyet'te yaptığı açıklamada Türkiye genelindeki elektrik kesintileri için '15 yıldır böyle bir şey yaşanmadı' açıklamasını yaptı.

Türkiye genelinde meydana gelen elektrik kesintisi pekçok alanda hayatı olumsuz etkiliyor. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri, 15 yıldan beri ilk kez böyle ülke genelinde elektrik kesintisi olduğunu söylediler. Yetkililer, “Otoyol olarak tabir edilen büyük hatlarda sıkıntı var. Kesintinin nedeni araştırılıyor. İlk izlenimler arızanın Ege bölgesi kaynaklı olabileceğini ortaya koyuyor. Arızanın giderilmesi için bütün olanaklar seferber edildi” dediler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)