E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsrail'i 'terörist devlet' ilan etti ---

İsrail'i 'terörist devlet' ilan etti

İsrail'i 'terörist devlet' ilan etti
31 Temmuz 2014 - 16:19 borsagundem.com

Latin lider, Gazze'ye saldırılara tepki gösterdi, İsrail'i "terörist ülke" ilan etti.

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, ülkesinin İsrail’i "terörist devlet" ilan ettiğini açıkladı. İsrail’in 8 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılar nedeniyle böyle bir karar alındığını belirten Morales, "İsrail’in yaşam hakkına saygı göstermediğini ve insanlık suçu işlediğini söyledi. 2009 yılında İsrail’in Gazze'ye saldırısını da “soykırım” olarak adlandıran Morales, ülkesinin İsrail ile olan diplomatik ilişkilerini sonlandırmıştı.

VİZE ANLAŞMASI DA İPTAL 
Bolivya, aynı zamanda İsrail vatandaşlarına vize uygulayacağını da açıkladı. 1972 yılında yapılan anlaşmayla İsrail vatandaşları Bolivya’ya vize almadan, serbestçe giriyorlardı. Bolivya, İsrail ile 1972 yılında yapılan vize anlaşmasının askeri diktatörlük döneminde yapıldığına da dikkat çekti.

LATİN AMERİKA'DAN İSRAİL'E SERT TEPKİ 
Bolivya, Gazze’de gerçekleşen saldırılara tepki gösteren tek Güney Amerika ülkesi değil. Brezilya, Şili ve Peru, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırıyı protesto etmek amacıyla İsrail’de bulunan elçilerini geri çağırmıştı. İsrail’in 8 Temmuz'dan beri Gazze’ye düzenlediği saldırılarda bin 360 Filistin yaşamını yitirdi. Yaralanan Filistinli de 7 bin 600'ü geçti.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • serkan31 Temmuz 2014 21:46

    insan önce lanetler sonra tekrar lanetler ve bol bol kınarsın bu nasıl dış politika

  • tv31 Temmuz 2014 16:54

    gazzeye filistine gıda deyil asıl silah lazım bak bidaha cesaret edebiliyormu bu terorist israil bunlara acımıycan merhamet etmiycen kuyruklarını bacaklarının arasına sıkıştırıp nasıl kaçarlar aslın hepsi ölümden korkar

  • RASİM31 Temmuz 2014 16:26

    HELAL OLSUN SİZE BRAVO