E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsrail-Türkiye yakınlaşması Mısır'ı rahatsız etti---

İsrail-Türkiye yakınlaşması Mısır'ı rahatsız etti

İsrail-Türkiye yakınlaşması Mısır'ı rahatsız etti
08 Ocak 2016 - 11:31 borsagundem.com

İsrail basını: Mısır, Ankara-Tel Aviv arasındaki yakınlaşmadan rahatsız

Haaretz muhabiri Barak Ravid'in haberine göre; Mısır, Türkiye-İsrail görüşmeleri hakkında Tel Aviv'den bilgi istedi. 

Kudüs'teki üst düzey yetkililere dayandırılan habere göre; Mısır'ın rahatsızlık kaynağı, gerek Türkiye, gerekse İsrail medyasında çıkan “Türkiye-İsrail görüşmeleri” ve “İsrail'in Gazze  ablukasını kaldırma konusunda yeşil ışık yaktığı” yönündeki haberler.

Mısır Dışişleri'nden üst düzey yetkililer, İsrail'in Kahire Büyükelçisi Haim Koren ile bir araya gelip, bu haberlerin doğru olup olmadığını ve İsrail ile Türkiye'nin gerçekten uzlaşmaya yaklaşıp yaklaşmadığını sordu. Tel Aviv'deki Mısır Elçiliği'nde görevli maslahatgüzara da üst düzey Dışişleri yetkilileri ile yapılan son görüşmede benzer mesaj iletildi. 

SÖZCÜ NAHŞON DA DOĞRULADI

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahşon de, Mısır'ın Türkiye ile görüşmeler konusunda bilgi istediğini doğruladı.

2013'te Müslüman Kardeşler yönetiminin darbeyle devrilmesinin ardından Türkiye ile diplomatik kriz yaşayan Kahire yönetimi, Ankara'nın Hamas'a destek vermesinden rahatsız.

Mısır yönetimi, Hamas'ı Sina Yarımadası'ndaki radikal İslamcı gruplara destek vermekle suçluyor ve 2013'teki askeri darbeden bu yana Gazze ile arasındaki Refah Sınır Kapısı'nı neredeyse tamamen kapalı tutuyor. 

Ayrıca İsrail'in Gazze'ye uyguladığı kara ve deniz ablukasını hafifletmesine şiddetle karşı çıkıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fatih İslambul08 Ocak 2016 21:26

    anladınızmı dostlar mısır filistine amborgo istiyor hani bunlar araptı israil karşıtı idi hepsi sahte firavun ortadoğunun sisisi esadı iranın mollası destekçileri putin çıhak bunlar çıban başı .

  • erdi08 Ocak 2016 12:06

    sen de yakınlaş,ne olacak.