E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsrail: Evlerinizi terk edin!---

İsrail: Evlerinizi terk edin!

İsrail: Evlerinizi terk edin!
10 Temmuz 2014 - 16:39 borsagundem.com

İsrail ordusu Gazze'de sınıra yakın Filistinlilerden evlerini acilen boşaltmalarını istedi

İsrail kabinesi bugün yaşanan son gelişmeleri değerlendirmek üzere toplandı. Başbakan Benyamin Netanyahu başkanlığında yapılan toplantı devam ediyor. Toplantıda Gazze'ye olası bir kara harekatının ayrıntıları konuşuluyor.

Toplantı devam ederken İsrail Genelkurmay Başkanı Gazze'ye kara harekatı yapılmasını öngören tasarıyı onaylayarak kabineye gönderdi. Tasarının kabinede kabul edilmesi halinde Gazze'ye kara harekatının önü açılmış olacak.
 

RERAF SINIR KAPISI AÇILDI

srail’in Gazze’ye dört gündür düzenlediği saldırılarda yüzlerce kişinin yaralanmasının ardından Mısır yönetimi hasta ve yaralıların geçişi için Gazze’nin Mısır'la bağlantısını sağlayan tek geçiş noktası Refah sınır kapısını açtığını açıkladı.

Al Jazeera'nin Gazze muhabiri Tamir Mishal, Gazze ile Mısır arasındaki Refah sınır kapısının sınırlı bir süre için açıldığını ve sınırdan sadece İsrail saldırılarında yaralananlar ve Gazze'deki Mısır vatandaşlarının geçişine izin verildiğini söyledi.

Ayrıca Mısırlı yetkililer sınırdan tıbbi malzemelerin geçişine de izin vereceklerini açıkladı. Ancak Mishal'e göre henüz herhangi bir tıbbi malzemenin geçişine izin verilmedi. 
Mısır Sağlık Bakanlığı, Refah sınır kapısına bir heyet göndermişti. Mısır Resmi Haber Ajansı MENA, Mısır’ın Gazze sınırındaki hastanelerde Gazze’den gelecek yaralılar için hazırlık yapıldığını bildirmişti.Eski cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi görevinden uzaklaştıran 3 Temmuz 2013’deki darbenin ardından Mısır, Refah sınır kapısını genellikle kapalı tutuyor.


81 KİŞİ ÖLDÜ

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref Kudra ise İsrail’in Gazze’ye saldırılarının başlamasından beri 81 kişinin öldüğünü söyledi. Ölenlerin 13'ü çocuk, 18'i kadın. Saldırılarda 537 kişi de yaralandı. İsrail'in saldırılarında 65 ev tamamen yıkıldı.

İsrail’in perşembe sabahı Gazze’de hareket halindeki bir araca saldırması sonucu 3 kişinin öldüğü belirtildi. İsrail’in Han Yunus’ta bir eve düzenlediği saldırıda 1 kişi öldü.İsrail Gazze’nin kuzeyinde tarım alanlarının yoğun olarak bulunduğu Lahiye bölgesini füzelerle vurdu.İsrail Ordu Sözcüsü, 23 saat içerisinde Gazze’de Hamas’a ait 322 hedefi vurduklarını söyledi.


FİLİSTİNLİ GRUPLAR CEVAP VERİYOR

Filistinli gruplar İsrail’in içlerine füze göndermeye devam ediyor.
Al Jazeera muhabiri perşembe sabahı Filistinli grupların attığı iki füzenin Tel Aviv’i vurduğunu bildirdi.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, Ramon askeri üssüne M72 tipi füzeler gönderdiğini açıkladı. Bu füzelerin menzili 160 kilometreyi buluyor. Kassam Tugayları füzeleri iki gündür kullanıyor. İslami Cihad’ın askeri kanadı Kudüs Tugayları, İsrail’in Bir Sebu bölgesine yedi Grad füzesi gönderdiğini bildirdi.


BMGK ACİL TOPLANIYOR

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), İsrail ile Hamas arasında tırmanan şiddeti görüşmek üzere bugün acil olarak toplanacak. Toplanma çağrısını, Arap ülkelerinin temsilcilerinden gelen talep üzerine BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon yaptı.
Genel Sekreter Ban, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile de görüştüğünü ve kendisinden İsrailli yetkililerle görüşmeyi sürdürmesini istediğini belirtti. İki tarafın da ateşkes uygulamalarına bir an önce geri dönmesi gerektiğini belirten Ban, bölge ülkeleri ve uluslararası kuruluşların liderlerine ateşkesin sağlanması için İsrail ve Filistin üzerindeki etkilerini kullanmaya çağırdı.

Filistin’de gerilim, haziran ayında kaçırılan üç Yahudi yerleşimcinin cesedinin bulunması ve ardından 16 yaşındaki bir Filistinli gencin öldürülmesi sonrasında yeniden tırmanmaya başlamıştı. (AL JAZEERA)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • çaktırmayın 10 Temmuz 2014 17:47

    büyük usta bunları bir duysa dünyayı israilin başına yıkar mısırı sisinin başına suriyeyi esedin başına kırımı putinin başına yıktığı gibi

  • tv10 Temmuz 2014 17:13

    bu ya hudilerin hesap verecegi zaman gelecek