E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİspanya'dan Türkiye'ye AB desteği---

İspanya'dan Türkiye'ye AB desteği

İspanya'dan Türkiye'ye AB desteği
27 Ocak 2015 - 22:49 borsagundem.com

İspanya Dışişleri Bakanı Margallo, AB Bakanı Bozkır ile görüşmesinde Türkiye'nin AB üyeliğine verdikleri desteği yineledi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır'ın İspanya'nın başkenti Madrid'deki temasları kapsamında görüştüğü İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia Margallo, Türkiye'nin AB üyeliğine verdikleri desteği yineledi.

Çalışma amaçlı öğle yemeğinde bir araya gelen Bozkır ve Margallo'nun yaptığı görüşme sonrasında İspanya Dışişleri Bakanlığı yazılı açıklama yaptı. 

"Margallo, İspanya'nın, Türkiye'nin AB'ye katılım sürecine olan desteğini yineleyip, İlerleme Raporu'nda da belirtilen Türkiye'nin reform sürecinde gerçekleştirdiği ilerlemelerden dolayı memnuniyetini dile getirdi" denilen açıklamada, "İspanya'nın, Türkiye'nin AB'ye üyeliği sürecinde gerek siyasi gerekse teknik ve işbirliği düzeyinde tam destek vermeye hazır olduğu" belirtildi.

Görüşmelerde radikal terörizmle mücadele konusunun da ele alındığı kaydedilen açıklamada, "İspanya, başta (yabancı savaşçılar) diye adlandırılan olay olmak üzere terörizme karşı her düzeyde ve birlikte mücadele için ikili işbirliğini artırma ihtiyacını ifade etti. İki Bakan da radikalizmin sona erdirilmesi ve buna karşı önceden tedbir almak için Medeniyetler İttifakı'nın oynayacağı rolün önemine işaret etti" denildi. 

Öte yandan AB Bakanı Bozkır ve İspanya Dışişleri Bakanı Margallo'nun Türkiye ve İspanya arasında "mükemmel olan" ikili ilişkileri de ele aldığı, ayrıca "Orta Asya ve diğer bölgelerdeki Türk-İspanyol ortak projeleri başta olmak üzere endüstri ve ticari bakımdan ikili ilişkilerin daha da derinleştirilmesi için çalışılması yönünde hem fikir oldukları" bildirildi. 

Margallo ve Bozkır'ın, Suriye, Irak gibi çatışma bölgeleri ve Lübnan başta olmak üzere çatışmaların bulaşma riski olan bölgesel konuları da görüştüğü belirtilerek, "Suriyeli, Kürt ve Iraklı mültecileri barındırmak için Türkiye'nin gösterdiği önemli çaba İspanya tarafından da tanınmıştır" ifadesi kullanıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)