E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'IŞİD'e uçakla silah veriliyor'---

'IŞİD'e uçakla silah veriliyor'

'IŞİD'e uçakla silah veriliyor'
23 Kasım 2014 - 13:33 borsagundem.com

Irak Parlamentosu Savunma ve Güvenlik Komisyonu Başkanı Hakim ez-Zamili, koalisyon güçlerinin IŞİD'e karşı yürütülen savaşta ciddi olmadığını savundu

Mukteda es-Sadr'a bağlı El-Ahrar Bloku milletvekili Hakim ez-Zamili, ülkedeki çatışmalarla ilgili, Irak'ta ABD ve koalisyon güçlerinin IŞİD'e karşı saldırılarının başarısız olduğunu ifade ederek, "ABD ve koalisyon güçleri, IŞİD'e karşı savaşta ciddi değil. Koalisyon güçlerinin, IŞİD'e karşı hava saldırılarına rağmen örgütün Kobani'ye girmesi mücadelenin ciddi olmadığının göstergesidir" dedi.

'IŞİD'E UÇAKLA SİLAH VERİLİYOR'

Musul ve Telafer ilçesinde "IŞİD'e uçaklarla silah yardımında bulunulduğunu" iddia eden Zamili, özellikle Musul'un yaklaşık 60 kilometre güneyinde bulunan ve ülkenin en büyük petrol rafinerilerinden birine sahip el-Kayyare nahiyesinde, askeri üsse uçaklarla silah ve mühimmat desteğinde bulunulduğunu öne sürdü. Zamili, bu yardımın kim tarafından yapıldığı ya da iddia ettiği yardımı gerçekleştiren uçakların kime ait olduğuna dair bilgi vermedi.

Türkmenlerin, Bağdat yönetiminden silahlanma talebi konusuna da değinen Zamili, şunları söyledi:

"Etnik grup ve siyasi partilerin silahlandırılmaması gerekiyor. Ancak bir bölgenin silaha ihtiyaç duyduğu ve kendini koruyabilme gücüne sahip olduğunu gördüğümüzde orada Savunma Bakanlığı ve Halk Toplulukları'na bağlı birliklerin oluşturulması doğaldır."

Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziranda Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, IŞİD ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sürüyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de savaş uçaklarıyla Irak ordusu ve Peşmerge'ye destek veriyor.

Ancak Irak'taki kimi siyasi gruplar, zaman zaman Batılı ülkeler tarafından terör örgütü IŞİD'e de silah verildiğini iddia ediyor. Havadan atılan bazı silahların da IŞİD'in eline geçtiği yönünde haberlerin çıktığı ülke kamuoyunda bu yönde yoğun tartışmalar yaşanıyor. (AA)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mali23 Kasım 2014 15:57

    ABD ve Türkiye İŞİD i vursun bitirsin bölgeyi Peşmerge PYD,PKK ya teslim etsin istiyorsunuz. Ne kadar uyanıksınız. Bu ülkeler diş kirasını istedikleri zaman görürsünüz Konya'yı.

  • ayaklar baş, başlar paspas oldu23 Kasım 2014 14:19

    ırak ve suriye bitecekse iyi yapıyorlar. Işid korkusundan uslandınız yıllardır azmı çektirdiniz.