E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIŞİD saldırılara başladı---

IŞİD saldırılara başladı

IŞİD saldırılara başladı
26 Kasım 2014 - 12:31 borsagundem.com

Kerkük bölgesinde dört koldan saldırmaya başlayan IŞİD örgütüne Peşmerge güçleri sert karşılık verirken, çatışmalar sürüyor

IŞİD Kerkük'te dört koldan saldırıya geçti. Rudaw'ın haberine göre Kerkük'ün güneyindeki Mektep Halid, Tilwerid, Meryembeg ve Mele Ebdulla köylerine bu sabah IŞİD mensuplarınca saldırı düzenlendi.  Peşmerge Güçleri, saldırıya ağır silahlarla karşılık verdi.

Yaklaşık iki saat süren çatışmaların ardından Mektep Halid, Meryem Beg ve Mele Abdullah köyüne yönelik saldırıları durduruldu. Tilwerid’de ise çatışmalar devam ediyor.Bu arada, peşmergeler, üzerlerine sürülen bomba yüklü bir aracı da önceden farkederek infilak ettirdi. 

Aralarında 50 metre kaldı

Bazı yerlerde peşmergeler ile örgüt mensupları arasındaki mesafenin 50 metreye kadar düştü.Halepçeli bir peşmerge, IŞİD’lilere roket ve havan toplarıyla karşılık verdiklerini söyledi. IŞİD'in sisli havadan yararlanıp saldırdığı belirtiliyor.

Musul’da saldırı ve çatışmalar

Öte yandan, Musul’da da hareketli saatler yaşanıyor. Dün akşam saat 22:40 sıralarında Musul Barajı yakınlardan bulunan Cesse ve Selhic köylerinde iki IŞİD üyesi intihar saldırısı girişiminde bulundu. Önceden farkedilen saldırganlar etkisiz hala getirildi. IŞİD daha sonra ise Wanke nahiyesi çevresinde saldırıya geçerken, burada ağır silahlarla çatışma meydana geldi. Bölgedeki çatışma ve patlamalarda peşmerge zayiat vermedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)