E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIŞİD mevzileri yerle bir oldu---

IŞİD mevzileri yerle bir oldu

IŞİD mevzileri yerle bir oldu
10 Ekim 2014 - 20:44 borsagundem.com

Kobani'de saldırılarını arttıran IŞİD'e karşı YPG'nin direnişi sürerken koaalisyon güçlerinin IŞİD mevzilerini vurduğu bildirildi.

Saat 16.00 sıralarında IŞİD tarafından YPG'nin Azadi duvarı bölgesindeki mevzilerine bomba yüklü araçla saldırı yaptı. Saldırı Türkiye kesiminden koalisyonun uçak saldırısı zannedildi. Büyük patlama sonrası bombanın patladığı bölgeden Duman yükseldi.

Kobani'de YPG'lilerle yapılan görüşmenin saldırının YPG mevzilerine yönelik bir saldırı olduğu belirtildi. Bomba yüklü araçlarının YPG mevzilerine ulaşmadan 200 metre kala patlatıldığı, patlama sırasında YPG'den yararlananların olduğu bildilirildi. Bombalı aracın Mürşitpınar sınır kapısının hemen üstünde olduğu belirtildi.

Saldırının kapıya yönelik gerçekleştirildiği ve 2 günden YPG'nin denetimde olan kapının alınmasının amaçlandığı belirtildi. Ancak YPG'nin etkili direnişi ve koalisyon güçlerinin havadan bombalamasıyla IŞİD güçleri püskürtüldü.

Bu arada Mürşitpınar sınır kapısına yakın bölgedeki IŞİD hedefleri, araçla saldırının ardından koalisyon uçakları tarafından kısa süre sonra bombalandı. Uçaklar iki ayrı bomba bıraktı. Bombardıman sonucu bölgeden yoğun dumanlar yükseldi. Bölgede çatışmalar şiddetlenerek sürüyor.

IŞİD MEVZİLERİ YERLE BİR EDİLDİ
Koalisyon güçlerine bağlı uçaklar gündüz gerçekleştirilen 5'in üzerindeKİ hava saldırısından sonra akşam 19.15 sıralarında Kobani'nin Miştenur Tepesi'nin altında yer alan IŞİD bayrağının asılı olduğu Nevruz Tepesi çevresindeki IŞİD mevzileri etkili şekilde vuruldu, mevziler yerle bir edildi, yoğun bir duman bulutu oluştu, bombalamanın etkisi çevrede deprem etkisi yarattı. IŞİD bu bölgeden YPG'nin denetiminde bulunan Mürşitpınar sınır kapısını almak için saldırılarını arttırmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • türk10 Ekim 2014 22:51

    asur efendi;işid öyle de pyd-rpg-pkk melek mi,doğrusu yesinler birbirlerini.

  • m.ali10 Ekim 2014 22:36

    işid vurulunca size giren-çıkan ne,zil takıp oynuyorsun,bu ülkenin asıl belası ötekiler.

  • Asur10 Ekim 2014 21:03

    İşit in evrensel ummetçi islamla lakası yok. tamamen arap miliyetçiliği, sadece islam patenti kullanıyor ve bu islam patentiyle dünyada arap miliyeçiliği için insanda toplamış oluyorlar. Türkmenleri asurileri ve ezidileri dağıttılar. şimdi sıra kurtlerde, amaç o bölgeleri tamamen araplaştırmak. Sunni arap siyonizmi için hersey. butun stratejik noktalardaki yöneticileride eski baasçılar