E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIŞİD Kobani'yi bombalıyor---

IŞİD Kobani'yi bombalıyor

IŞİD Kobani'yi bombalıyor
23 Ekim 2014 - 13:41 borsagundem.com

IŞİD terör örgütü Kobani'ye ağır bombalar yağdırmaya başladı

Kobani'deki Kürt güçleri ve  Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları arasında bir ayı aşkın süredir devam eden çatışmalar dün de artarak sürdü.

 Son haftalarda  ABD önderliğindeki koalisyon güçlerinin hava operasyonlarının da yardımıyla Kobani'nin doğusunda mevzi kaybeden IŞİD, dün gece yeni bir saldırı başlatarak şehir merkezini topçu ateşine tuttu.

 Güneyden ve doğudan şehir merkezine ilerlemeye çalışan IŞİD militanlarına  Suriyeli Kürtlerden oluşan Halk Savunma Birlikleri (YPG) karşılık verdi.

 BBC'ye bilgi veren Kobani'deki Kürt yetkililer çatışmaların son birkaç haftada yaşanan en şiddetli çarpışmalar olduğunu ifade etti.

 Kobani'nin batısında ise, YPG ve ona destek veren Özgür Suriye Ordusu IŞİD'e karşı bir saldırı başlattı.

IŞİD batı bölgesinde YPG'nin yaklaşık 10 gün önce geri aldığı tepeyi dün yaşanan çatışmalarla tekrar ele geçirmişti.

 Peşmerge yola çıkıyor Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi meclisi dün peşmerge güçlerinin Kobani'ye destek vermek üzere Türkiye üzerinden Kobani'ye geçişine izin verdi.

İlk etapta ağır silahlarla donatılmış 200 peşmergenin yola çıkması bekleniyor.

 Bölgesel Yönetim Parlamentosu'nun oturumuna katılan Irak Türkmen Cephesi Milletvekili  Aydın Maruf, "Oturumda, Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir, ilk aşamada ağır silahlarla donatılmış 200 peşmergenin Kobani’ye gönderileceğini söyledi. Bakan, peşmergenin  Silopi-Nusaybin ve Suruç güzergahından Kobani’ye geçeceğini belirtti" dedi.

 Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan dün  Letonya'ya gitmeden önce  Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtlarken, " Peşmergenin geçişini ilk olarak biz teklif etmiştik. O zaman istememişlerdi" demişti.

Hava operasyonları 'etkili oldu' 

Öte yandan Suriye'deki  Beşar Esad rejimi karşıtı duruşuyla bilinen İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Kobani çevresinde düzenlenen ABD öncülüğündeki hava saldırılarında en az 460 IŞİD militanının öldürüldüğünü söyledi.

 Hava operasyonlarında yaklaşık 60  El Nusra militanının da öldürüldüğünü belirten Gözlemevi, ölen sivil sayısını ise 32 olarak açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)