E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIŞİD bomba bırakıp kaçıyor---

IŞİD bomba bırakıp kaçıyor

IŞİD bomba bırakıp kaçıyor
22 Aralık 2014 - 06:56 borsagundem.com

Irak Türkmen Cephesi Milletvekili Aydın Maruf Selim, Şengal’den çekilen IŞİD militanlarının ilçe merkezine bombalar yerleştirdiğini açıkladı

Irak’ta, Peşmerge güçleri önceki gün terör örgütü IŞİD’in kontrolündeki Musul’un Şengal (Sincar) ilçesini ele geçirdi. Peşmerge’nin bu operasyon sırasında önemli kayıp vermediği, 100’den fazla IŞİD’linin öldürüldüğü bildirildi. Bazı Kürt gruplarıyla IŞİD militanları arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Peşmergeler, IŞİD’e ağır silahlarla saldırdı.

Gelinen son durumu Vatan’a değerlendiren Erbil’de bulunan Irak Türkmen Cephesi Milletvekili Aydın Maruf Selim, IŞİD’in çekildiği bölgelere tahrip gücü yüksek bombalar yerleştirdiğini söyledi:

“Şengal’in yüzde 70’i şu anda Peşmerge’nin kontrolü altında. Koalisyonun havadan gerçekleştirdiği saldırılar bu başarıda oldukça etkili oldu. Şu anda en büyük problem IŞİD’in çekildiği bölgelerin birçok noktasına bombalar yerleştirmesi. Peşmerge bu nedenle ilçe merkezine giremiyor. Bunun dışında, çekilen IŞİD militanları uzak noktalardan keskin nişancı atışlarına da devam ediyor. Sincar Dağı ise şu anda Peşmerge’nin denetimi altında.”

Kobani’de çatışma azaldı

Diğer yandan, Kobani’de süren çatışmalar 3 ayı geride bıraktı. İlçenin şu anda yüzde 50’sinin PYD’nin yüzde 50’sinin de IŞİD’in elinde olduğu ifade edildi. Son günlerde şiddeti azalan çatışmaların ardından da Türkiye’ye gelen bazı Kobanililerin geri döndüğü öğrenildi.

Peşmerge roketle saldırdı

Peşmergeler  Şengal merkezine ilerlemeye çalışırken, IŞİD militanlarına karşı ağır silahlar kullandı.  Kobani’deki çatışmaların da giderek azaldığı belirtiliyor.

‘Musul yakın zamanda ablukaya alınacak’

IŞİD’in kontrolü altında olan Musul’un geri alınabilmesi için büyük bir harekat yapılacağını da ifade eden Maruf, şöyle devam etti:” “IŞİD’in Iraklı olmayan ve Musul’da konuşlanan lider kadrosunun birçoğu son saldırılardan sonra Suriye’ye kaçtı. Ayrıca Musul son günlerde oldukça gergin günler yaşıyor. IŞİD baskıyla Musulluları silah altına alıyor. Özellikle Türkmenlere de çok fazla baskı yapılıyor. 18 yaşın üstündeki gençleri zorla alıp silahlandırıyorlar ve savaşa götürüyorlar. Musul kesin olarak yakın zamanda ablukaya alınacak. Peşmerge, Irak ordusu, Türkmen subayları hepsi bu oluşumun içinde. Oluşumun ismi ise ‘Musul Kurtuluş Ordusu’. Bunun içinde Türkmenler, Kürtler, Araplar, Ezidiler, Hristiyanlar dahil çok sayıda grup var.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)