E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIŞİD 21 Kıpti'yi katletti---

IŞİD 21 Kıpti'yi katletti

IŞİD 21 Kıpti'yi katletti
16 Şubat 2015 - 01:04 borsagundem.com

Terör örgütü IŞİD'in, Libya'da alıkoyduğu 21 Mısırlı Kıpti’yi öldürdüğü belirtildi

Terör örgütü IŞİD'in Libya'da kaçırdığı 21 Mısırlı Kıpti'yi öldürdüğünü gösteren video kaydı yayınlandı.

IŞİD'e yakın bir internet sitesinde yayınlanan birkaç dakikalık video görüntüsünde, siyah elbiseli militanların önlerinde turuncu renkli elbise giyen bir grupla sahile geldiği görülüyor.

Tek sıra halinde dizilen grubun ortasında diğerlerinden farklı giyinen bir kişi çıkıp İngilizce, konuşma yapıyor. Videoda Mısırlıların öldürüldüğü yer olarak Libya'nın başkenti Trablus kenti sahili gösteriliyor.

Öte yandan Mısır Ortodoks Kilisesi Sözcüsü Poules Halim, Mısır Eş-Şarku'l Avsat haber ajansına yaptığı açıklamada, video görüntüsünde boğazı kesilen kişilerin Libya'da kaçırılan 21 Mısırlı Kıpti olduğunu doğruladı.

Ortodoks Kilisesi'nin öldürülenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini ilettiğini söyleyen Halim, konuyla ilgili olarak dışişleri bakanlığı başta olmak üzere resmi makamlarla irtibat halinde olduklarını belirtti.

IŞİD'in yayın organlarından internette yayın yapan "Dabiq" isimli derginin 7. sayısında, IŞİD’in Libya’daki militanlarının bu ay içinde 21 Mısırlı Kıpti’yi kaçırdığı ileri sürülmüş ve kaçırılan Kıptilere ait olduğu öne sürülen bazı fotoğraflar yayınlanmıştı.



7 gün yas ilan edildi

Öte yandan Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin, terör örgütü IŞİD'in Libya'da alıkoyduğu 21 Mısırlı Hristiyanı öldürmesi nedeniyle ülkede 7 gün yas ilan ettiği bildirildi.

"Bu çirkin suçun failleri Allah'ın lanetini hak etmektedir"

El-Ezher Kurumu'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Terör örgütü IŞİD'in işlediği bu çirkin suçun failleri Allah'ın lanetini hak etmektedir ve bu kişilerin sonu cehennem olacaktır" ifadesine yer verildi. 

Mısırlı Kıptilerin ölüm haberinin büyük üzüntüyle karşılandığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu barbarca saldırının hiçbir dinle ve insan örfüyle uzaktan yakından alakası olamaz. Bu, kalpleri taşlaşmış, hastalıklı ruhların gerçekleştirdiği bir eylemdir." 

Açıklamada, uluslararası toplum radikal ve terörist güçlere karşı mücadele etmeye, Mısırlılar ise teyakkuzda olmaya çağrıldı. 

Olayı kınayan Mısır Müftüsü Şevki Allam da yaptığı açıklamada "Şeriat, kan dökmenin haram olduğunu vurguluyor ve bundan şiddetle sakındırıyor. Hatta Allah-u Teala ister Müslüman ister gayrimüslim olsun bir insan öldürenin tüm insanları öldürmüş sayılacağını söylüyor" ifadesini kullandı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • oğuz balkan türk oğlu16 Şubat 2015 11:14

    bu infazları görünce ülkemizin nekadar güçlü büyük olduğunu anlıyorum bizim ülkemiz bütün rehinelerini bu örgütten tere yağdan kıl çeker gibi kurtarmıştı.