E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşe giriş-çıkışta parmak izi yasak!---

İşe giriş-çıkışta parmak izi yasak!

İşe giriş-çıkışta parmak izi yasak!
19 Nisan 2014 - 07:00 borsagundem.com

Ankara 2. İdare Mahkemesi TEİAŞ personelinin işe giriş ve çıkışını takip ettiği parmak izi sistemini hukuka aykırı buldu

Enerji Bir-Sen’den yapılan açıklamaya göre, TEİAŞ Genel Müdürlüğünde işe geliş gidişte kullanılan parmak izi uygulamasının iptali istemiyle dava açıldı. Dosyayı görüşen Ankara 2. İdare Mahkemesi, davayı reddetti. Ret kararının temyizi üzerine Danıştay 5. Dairesi, idare mahkemesinin kararını bozdu. Dosyayı tekrar görüşen Ankara 2. İdare Mahkemesi, parmak izi uygulamasını hukuka aykırı buldu. Kararda, “Parmak izi tarama sisteminin” personelden kişisel veri alınması kapsamında sayıldığı belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı19 Nisan 2014 14:05

    Bankamatik memurların hoşuna gitmemiştir. İşe giriş çıkışları kontrol etmeyen işyeri mi olur. Başkasının kartını basan memur çok. İş yerlerinde internetde sadece beyaz listeye giriş sağlansım verlimlik tüm Türkiye'de en az %10 artar. Şahsen en tepe yöneticinden güvenlik memuruna kadar internetde dolaşılan zamanı rapor edildiğinde yüz kızartıcı sonuçlar alınacakdır. Zaten parası olan akıllı adamlar kendi akıllı telefonlarından internete giriyor. Sanırsın adam işden başka hiç bir şey ile ilgilenmiyor. Esas o tip adamlar kabak gibi ortaya çıkıyor. İnsan en azından bir haber sitesine girer.

  • m. kara19 Nisan 2014 13:06

    aslında güzel bir uyğulama. işe gelmeyen veya kaçan adam kaçamayacak. kimse kimsenin yerine giriş kartını imzalamayacak