E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran ile ilgili flaş nükleer iddiası---

İran ile ilgili flaş nükleer iddiası

İran ile ilgili flaş nükleer iddiası
09 Şubat 2016 - 06:25 borsagundem.com

İran'ın eski bir nükleer tesisinde inşaat yaptığı iddia edildi

ABD'li küresel istihbarat ve araştırma kuruluşu Stratfor, uydu görüntülerinden elde ettikleri bilgiler doğrultusunda, İran’ın daha önce nükleer çalışmalar yaptığı iddia edilen bir alanda inşaat çalışmaları başlattığını bildirdi.

ABD Merkezi haber Alma Teşkilatının (CIA) "gölge kuruluşu" olarak  bilinen Stratfor, İran’ın nükleer çalışmalarını devam ettirmeye çalıştığını iddia  etti.

Stratfor’un web sitesinde yer alan fotoğraflara göre, Parchin askeri  tesislerinde inşaat çalışmaları yapılıyor. İddialara göre, burada bulunan bir  tünel yeraltı tesislerine ulaşıyor ve Birleşmiş Milletler (BM) temsilcilerinin bu  bölümlere giriş izni bulunmuyor.

Stratfor tarafından yapılan açıklamada, “Parchin tesislerinde olduğu  gibi, İran’ın yoğun bir şekilde yeraltı tesislerine dayanarak konvansiyonel silah  yapımı çalışmaları devam ediyor. Ülkede bulunan gizli tesisler, Tahran  yönetiminin uzun vade projelerini çok net bir biçimde göstermektedir” ifadesine  yer verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İran09 Şubat 2016 10:47

    Batının dilinden en iyi İran anlıyor. Anlaşır gibi yapıp bildiklerini okuyor. Bu AKP kadrolarını devlet nasıl yönetilir, ülke çıkarları nasıl korunur diye öğrenmeleri için İrana göndermek lazım.