E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHüsnü Mübarek aklandı---

Hüsnü Mübarek aklandı

Hüsnü Mübarek aklandı
29 Kasım 2014 - 11:37 borsagundem.com

Devrik Mısır Lideri Hüsnü Mübarek, göstericilerin öldürülmesi ve yolsuluk iddialarından beraat etti

Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek (86), iki oğlu ve dönemin İçişleri Bakanı Habib el-Adili ile altı yardımcısının, "göstericilerin öldürülmesi" ve yolsuzluk suçlamasıyla yargılandığı davada kararlar açıklandı. Mübarek her iki suçlamadan da aklandı.

Kahire'deki mahkeme, 2011'de en az 1400 kişinin hayatını kaybettiği olaylar sırasında "göstericileri öldürme emri vermekle" ve yolsuzlukla suçlanan Mübarek'in beraatine karar verdi.

Duruşmaya tekerlekli sandalyeyle katılan Mübarek, oğulları Ala ve Cemal ile aynı demir kafeste yer alırken, dönemin İçişleri Bakanı Adili ve altı yardımcısının ise başka bir kafese konulduğu görüldü.

SERBEST KALMAYACAK

Mübarek hakkında daha önce bir başka yolsuzluk davasından üç yıl hapis cezası verildiği için 86 yaşındaki siyasetçinin tahliye olmayacağı açıklandı.
Mübarek, uzun süredir kaldığı askeri hastaneden ambulans helikopterle mahkemye getirildi.

Mübarek'in destekçileri ile 25 Ocak 2011 devriminde hayatını kaybedenlerin yakınları, duruşmanın yapıldığı bina önünde toplandı. Davanın görüldüğü Kahire'nin doğusundaki polis akademisi çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Mübarek, iki oğlu ve dönemin İçişleri Bakanı Habib el-Adili ile altı yardımcısı, 25 Ocak 2011 devriminde "göstericileri öldürme emri vermekle" suçlanıyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)