E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHüseyin Çelik'ten MEB Bakanı'na sert çıkış!---

Hüseyin Çelik'ten MEB Bakanı'na sert çıkış!

Hüseyin Çelik'ten MEB Bakanı'na sert çıkış!
10 Ocak 2015 - 14:17 borsagundem.com

AK Parti Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik MEB Bakanı Nabi Avcı ve Valilere çok sert bir mesaj yolladı

AK Parti Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik, geçen bir hafta boyunca Türkiye'nin yaklaşık 30 vilayetinde okulların büyük çapta hava muhalefetinden dolayı kapalı olduğunu hatırlatarak, "Başta Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı olmak üzere valilerimizi ve eğitim yöneticilerini uyarıyorum. Zor şartlarda eğitim de eğitimin bir parçasıdır" dedi.

"KAPALI YOL KABUL EDİLEMEZ"

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik, sosyal paylaşım sitesi Twitter adresinden yaptığı açıklamada, geçen bir hafta boyunca Türkiye'nin yaklaşık 30 vilayetinde okulların büyük çapta hava muhalefetinden dolayı kapalı olduğunu hatırlatarak, "Bakanlığım döneminde de en ufak hava olumsuzluğunda okulların tatil edilmesine hep karşı çıktım. Bence valiliklerimiz kolayı seçiyorlar. Çocuklarımızın ruh ve beden sağlığı bizim için elbette çok önemlidir. Bunun yolu okulları kapatmak değil, gereken tedbirleri almaktır. En büyük sıkıntı taşımalı eğitimde yaşanır. Türkiye, 1970'li yılların şartlarını yaşamıyor. Her şeye rağmen 'kapalı yol' kabul edilemez. Başta Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı olmak üzere valilerimizi ve eğitim yöneticilerini uyarıyorum. Zor şartlarda eğitim de eğitimin bir parçasıdır" ifadelerini kullandı.

"BİZ, TÜRKİYE'NİN BİR KIŞ ÜLKESİ OLDUĞUNU YENİ Mİ KEŞFETTİK?"

Çelik, açıklamasında şunları kaydetti: "Ankara'da oturup ülkenin kar altındaki yörelerini bilmeden bunları yazdığımı söyleyenler de olacaktır. Ne var ki ben bu yörelerin insanıyım. O şartlarda da eğitime ara verilmezdi. Çok özel durumlarda anaokulu öğrencileri ve küçük sınıflar için nadiren eğitime ara verilebilir. Bizdeki bu mantığa göre İskandinav ülkelerinde, Baltık Cumhuriyetleri'nde, ABD, Kanada ve Rusya'nın önemli bir bölümünde okullar hiç açılmaz. Biz, Türkiye'nin bir kış ülkesi olduğunu yeni mi keşfettik? Belediye başkanları yolları açık tutamıyorlarsa kendilerini sorgulasınlar. Büyükşehir statüsünde olmayan 51 vilayette eğer yolları açık tutamıyorlarsa valilikler, il özel idareleri kendilerini sorgulasınlar. Çocuklarımız ve onların bu günlerde evde olmasından memnun olan velilerimiz bana kızmasınlar. Akılla yaklaşılırsa bana hak vereceklerdir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • karabüklü11 Ocak 2015 02:57

    Muhtemelen böyle düşünüldüğü için olumsuz hava şartlarına rağmen tatil edilmeyen bir günde Karabük'te 8 yaşında bir çocuk okul servis aracının kaza yapması sonucu vefat etti. Bir kaç gün tatille hiç bir çocuk cahil kalmaz. Bilgi eksikliği telafi edilir ama giden can geri gelmez. Okullar tatil edilmese bile velilerin çocuklarını karlı günlerde okula göndermemeleri gerektiğini düşünüyorum. Hüseyin Çelik buyurdu diye bugünden yarına ülkede hiç bir şey değişmez.

  • doğa11 Ocak 2015 02:20

    3 5 mehmet

  • dexter10 Ocak 2015 22:08

    Sen sallayana kadar belediyelerine firca at. Sehir merkezlerinde mahsur kaldik be yuhh artik ne diyeyim. Okullarin acik kalmasi lazimmmismis sen once yollarini ac. Arkadas hep milleti salak yerine koymalar uyanin artik be

  • dlbyz10 Ocak 2015 21:19

    evet haklısınız son on gün eğitim ve belediyecilik bitmiştir erzurum da okulları yaza alın bari

  • Ali Biren10 Ocak 2015 21:01

    İlk kez doğruları söylediniz.Sanırım,bunun nedeni de AKP den bir koltuk kapamamanızdır. Belki de bu daha iyi olmuştur.Bilgilerinizi....

  • düşünür10 Ocak 2015 19:32

    Kaza görüntüsünü izlen suçluyu görürsün gevezelik yaplazsın o zaman

  • ali10 Ocak 2015 17:16

    Keşke karabükte bir gün önce tatil olsaydı da 7-8 yaşındaki çocuk kazada ölmeseydi.bunun sorumluluğunu kim taşıyacak.