E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHüseyin Çelik'e tazminat şoku---

Hüseyin Çelik'e tazminat şoku

Hüseyin Çelik'e tazminat şoku
30 Eylül 2015 - 06:39 borsagundem.com

Yargıtay, eski Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Azizoğlu hakkındaki yargı kararını uygulamayan dönemin Milli Eğitim Bakanı Çelik'i tazminata mahkum etti

Giresun Eski İl Milli Eğitim Müdürü Halit Azizoğlu, 2004 yılında Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı’na uzman olarak atandı. Azizoğlu bu kararın iptali için dava açtı. Mahkeme, önce yürütmeyi durdurma kararı verdi ardından atama işleminin iptaline hükmetti. Ancak karara rağmen, Azizoğlu eski görevine tekrar atanmadı. Azizoğlu, yargı kararını uygulamayan dönemin Milli Eğitim Bakanı Çelik, Bakanlık Müsteşarı, Personel Genel Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı hakkında Ankara 22’nci Asliye Hukuk Mahkemesi’ne manevi tazminat davası açarak 20 bin TL talep etti.

YARGIYA UYMAK ZORUNDASINIZ

Mahkeme davayı reddetti. Kararın temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay 4’üncü Hukuk Dairesi'ne geldi. Daire “Tazminat ödenmesi gerekir” diyerek kararı bozdu. Bozma kararından sonra dosya tekrar yerel mahkemenin gündemine geldi. Mahkeme ilk kararında direndi. Direnme üzerine dava dosyası Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’na gitti. Kurul oyçokluğuyla, direnme kararının bozulmasına hükmederek, Azizoğlu’na tazminat ödenmesine karar verdi. Gerekçeli kararda, Yargıtay içtihatlarında yargı kararlarını uygulamayan, kamu görevlilerinin hukuki sorumluluğunun bulunduğuna dikkat çekildi.

İki ayrı dava iki ayrı tazminat

HALİT Azizoğlu’nun avukatı Ali Altay, süreci şöyle aktardı: “Müvekkilim, İl Milli Eğitim Müdürü iken 2003 yılında, APK uzmanı olarak görevlendirildi. Mahkeme, kararıyla göreve iade edildi. Ancak görevden tekrar alındı. Yargı kararının uygulanmaması nedeniyle tazminat talebiyle dava açtık. Mahkeme tazminat ödenmesine hükmetti. Yeniden görevine iade edildi. Ancak tekrar APK uzmanı olarak görevlendirildi. Mahkeme bu sefer de yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Bu karar da uygulanmadı. Bunun üzerine ikinci defa eski bakan ve bürokratlar hakkında dava açtık. Bu sefer tazminat talebimiz reddedildi. Temyiz ettik. Yargıtay bizi haklı buldu. Direnme kararı üzerine dosya Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nun gündemine geldi. Kurul 44 evet ve 3 hayır oyuyla eski bakan ve bürokratların tazminat ödemesine karar verdi. Karşı taraf ‘karar düzeltme’ talebinde bulundu. Başvuruya ilişkin kurul henüz kararını vermedi.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)