E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHürriyet'ten yeni açıklama---

Hürriyet'ten yeni açıklama

Hürriyet'ten yeni açıklama
27 Mayıs 2015 - 05:27 borsagundem.com

"Mürsi'ye idam kararı" haberinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedefi olan Hürriyet'ten bir açıklama daha

Darbe sonucu görevinden indirilen Mısır Cumhurbaşkanı Mursi'nin idam kararını haber yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı ve hükümet tarafından eleştirilen Doğan Grubu'nun Hürriyet Gazetesi, yeni bir açıklama daha yaptı. İşte o açıklama: 

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün İstanbul’da SETA Vakfı’nda yaptığı bir konuşmada şu sözleri sarf etti:

“Benim resmimi koyuyor, altına da Mısır Cumhurbaşkanı Mursi’ye istenen idam cezasını yüzde 52 ile seçilen Cumhurbaşkanı’na idam başlığıyla veriyor. Bu ne demektir? Bunu herkes anladı. Sıra sende demektir...” 
Erdoğan’ın sözünü ettiği haber internet sitemizde 16 Mayıs Cumartesi günü yayımlanmıştır ve Cumhurbaşkanı’nın o gün yapmış olduğu “Yüzde 52 oy aldı, idam kararı verildi” şeklindeki açıklamasını aktarmaktadır. Bu sözler haberin başlığında tırnak içinde kullanılmıştır. Kendi açıklaması olduğu için başlığın hemen üstünde Cumhurbaşkanı’nın fotoğrafına da yer verilmiştir. Erdoğan’ın ima ettiği husus Hürriyet editörlerinin aklının ucundan bile geçmemiştir.
Bir diğer nokta, Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’nun DHKP-C teröristleri tarafından şehit edilen Savcı Mehmet Emin Kiraz’ın başına tabanca tutulduğunu gösteren fotoğrafın kullanılmaması için Hürriyet’e gece yarısı yaptıkları bir ricanın karşılıksız bırakıldığı iddiasıdır.  
Başbakan’ın bir danışmanının o hadiseden sonra Ankara Temsilcimiz Deniz Zeyrek’i bu talebi iletmek üzere aradığı doğrudur. Ancak bu telefon gazete baskıya girdikten bir hayli süre sonra, sabaha karşı 02.00’de açılmıştır. O esnada gazetemizin baskısı büyük ölçüde tamamlanmıştı. 
Kamuoyuna saygıyla duyururuz.
HÜRRİYET

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)