E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHıristiyan din adamı AK Parti'den aday adayı oldu ---

Hıristiyan din adamı AK Parti'den aday adayı oldu

Hıristiyan din adamı AK Parti'den aday adayı oldu
22 Şubat 2015 - 16:20 borsagundem.com

Bodrum'daki uluslararası Lütuf Kilisesi'nde görevli din adamı Engin Duran, AK Parti'ye Muğla milletvekili aday adaylığı için başvurdu

2002 Yılında İzmir Çeşme Lütuf Kilisesi Pastörü iken, aldığı tehditler nedeniyle 3 çocuğu ve eşi ile birlikte Bodrum'un Turgutreis Mahallesi'ne yerleşen Engin Duran, AK Parti Muğla İl Başkanlığı'na geçen cuma günü dosyasını verip, milletvekili aday adayı oldu.

Duran, aday adayı olmasının ardından Selçuk'taki İncil Okulu'nda eğitim alırken tanıştığı ve 1992 yılında Hıristiyanlığı seçen eşi Nurcan ve çocukları Elçin (12), Barış (8) ve Ezgi Duran (7) ile birlikte DHA muhabirine açıklamalarda bulundu.

MÜSLÜMAN İKEN 1994'TE HRİSTİYAN OLMUŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim öncesinde gayrimüslimlerin de aday olabileceklerini açıklamaları üzerine AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak için başvurduğunu belirten Duran şunları söyledi:

"Başvurum kabul edildi. Resmi olarak aday adayıyım. Eşim benden iki yıl önce Hristiyanlığı seçmişti. 22 yaşında Ülkü Ocakları üyesiydim. 1994 yılında din değişitirip, Hristiyan ve din adamı olduktan sonra CHP'ye geçtim. Ancak, şimdi CHP'den istifa edip, Türkiye'de farklı dinlere mensup insanların en çok özgür ve demokratik bir ortama kavuştuğu AK Parti dönemindeki gelişmeler nedeniyle bu partiden aday adayı olmaya karar verdim. Çünkü Türkiye'de ilk kez farklı dinlere mensup görevliler ve farklı dinlere sahip vatandaşlar AK Parti döneminde bu kadar özgür ve rahat hareket edebilme olanağı buldu. Bodrum'da da ibadetimizi çok rahat biçimde yapıyoruz. Çocuklarıma da hem Hıristiyanlığı hem Müslümanlığı öğretiyorum."

Milletvekili olması halinde Avrupa Birliği (AB) tarafından din açısından yanlış ve kötü yönlendirilen, yanlış algılamalara neden olan Müslümanlık ile AB ülkelerindeki dinler arasında köprü vazifesi görmeyi düşündüğünü belirten Duran şöyle devam etti:

"Şu an Bodrum ve Didim'de yaşayan birçok Avrupa ülkesi vatandaşı, yapılan açıklamalardan ötürü evlerini satıp ülkelerine dönmek istiyor. Mümkün olduğunca bunları önlemeye çalışıyorum. AK Parti İl Teşkilatı'na yaptığım müracaat sırasında Hıristiyan pastörü olduğumu söyledim ve çok iyi, anlayışla karşılandım. AK Parti'nin farklı bir yüzü, dinler arası diyaloğu sağlayan bir elçi olmak istiyorum. Çünkü bir çok yabancıya Türkiye'de Selçuk, Efes gibi yerler başta olmak üzere ibadetlerini rahatlıkla yapabileceği doğru biçimde anlatılmalı." Radikal

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kime hizmet ediyor sanki.22 Şubat 2015 16:35

    akp hristiyan ve musevilere hizmet ediyor onun için bunun kadar doğal ne olabilir ki. adamın niyeti belli. niyet ettim abd rızası için ortadoğuyu kan gölüne çevirmeye.