E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHemen ikinci çılgını bulun---

Hemen ikinci çılgını bulun

Hemen ikinci çılgını bulun
24 Ekim 2014 - 04:26 borsagundem.com

Boyner Holding Başkanı Cem Boyner, Endeavor Uluslararası Seçim Paneli'nde konuştu: Başarı için size inanan ikinci çılgını bulun, birincisi sizsiniz...

Dünyanın girişimciliği destekleyen öncü kuruluşlarından Endeavor’un global girişimci seçmeleri bu yıl Türkiye’de gerçekleşiyor. 22-24 Ekim arasında yapılan Endeavor 55. Uluslararası Seçim Paneli etkinliği kapsamında önceki gece gerçekleşen gala yemeğine, Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin, diğer kurucu Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Koç, Vuslat Doğan Sabancı, Özcan Tahincioglu gibi isimler katıldı. Gecede dünyadan ve Türkiye’den seçkin sektör liderleri ile girişimcilerın bulunduğu 360 davetli bir araya geldi.

Hülya Güler'in Hürriyet'teki haberine göre Gala Gecesi’nin onur konukları, Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner ile Warner Music’in eski CEO’su ve halen Accretive Yönetici Ortağı olan Endeavor Global Yönetim Kurulu Başkanı Edgar Bronfman oldu.

İTİBAR YERİNE PARA

Dün ve bugün seçmelerin devam ettiği Endeavor’un gala gecesindeki konuşmasında Cem Boyner, adaylara seslenerek, “Hiç bir zaman akıntıya kapılmayın, akıntıya yön verin” dedi. Boyner girişimcilere şu ipuçlarını verdi: “Müşterinizi dinlemeyin. Çünkü müşterinizi dinlemek mevcut işiniz için iyidir, bunu yapmak zorundasınız yoksa ölürsünüz. Ama büyümek ve inovatif yeni bir şey yapmak için müşterinizi dinlemeyin, onlar için tasarlayın. Orrjinal fikrinize bağlı kalın. Çevrenizi dinleyin, tüm opsiyonları gözden geçirin. Eğer hala iyiyse fikrinize sadık kalın. Kendinize ikinci bir çılgını mutlaka bulun. Size inanacak ikinci çılgın kişi kesinlikle birinci çılgın kişiden yani sizden daha önemlidir. Çünkü fikrinize inanan en azından bir kişi bulamazsanız, size kimse inanmaz, sizi kimse takip etmez. Hiçbir zaman aşağıya bakmayın. Geliştirdiğiniz ürünün Beta versiyonu (denemeleri devam eden) ile başlamanız sorun değil. En mükemmel sonucu elde edinceye kadar beklemeyin bu arada rakipleriniz sizi geçmesin. İşe başladıktan sonra da ürününüzü geliştirerek mükemmeli yakalarsınız. Son olarak para kaybedin ama kredibilitenizi kaybetmeyin.”

ÇÖZÜM GİRİŞİMCİLİKTE

Endeavor Türkiye Başkanı Murat Özyeğin de, Endeavor Türkiye’nin bugüne kadar düzenlediği en geniş etkinliklerden birini hayata geçirdiklerini belirterek, 14 ülkeden 30 şirketi temsil eden 50 Endeavor Girişimci adayının yarıştığını açıkladı. Endeavor Türkiye olarak dünyanın dört bir yanından gelen iş insanları ve genç girişimcileri ağırlamaktan heyecan duyduklarını dile getiren Özyeğin, şöyle konuştu: “Endeavor panelistlerinin girişimcileri seçme süreci oldukça titiz bir çalışmanın sonucunda tamamlanıyor. Endeavor Grişimcisi adaylarına ise en büyük tavsiyem, bu seçim sürecini iyi değerlendirin. Çünkü bu süreç her girişimci için heyecanlı olduğu kadar, öğretici de.” Özyeğin, Endeavor’un sağlam bir network olarak, iş, finans, akademi, sivil toplum kuruluşları, medya ve hükümet ortaklarını bir araya getirdiğini kaydetti.

Fark yaratmak için çalışıyorlar

GİRİŞİMCİLERİN ve KOBİ’lerin yeni iş yaratarak bugün dünyanın konuştuğu pek çok ekonomik, sosyal ve siyasi sorunlara çözüm üretilmesine katkıda bulunduğunu belirten Murat Özyeğin, şöyle devam etti: “Sosyal girişimciler, toplumsal sorunlara çözüm arıyor. Yeşil girişimciler, sürdürülebilirlik konusuna dikkat çekerek, yatırımların doğru yön almasına katkı sağlıyor. Kadın girişimciler, cinsiyet önyargılarını kırıyor. Genç girişimciler, cesaret veriyor, örnek oluyor ve yeni neslin bakış açısını ortaya koyuyor. Hepsinin ana motivasyonu fark yaratmak, geleceğin daha iyi kurulmasına katkı sağlamak. İşte Endeavor’a bu yüzden inanıyorum. Çünkü, burada girişimciliğe inanmış, gönül vermiş insanlar, finansı, deneyimi, iş insanlarını, hükümet yetkililerini bir araya getirerek, daha iyi çalışan bir girişimcilik ekosistemi yaratmayı hedefliyor.”

Girişimciliğe adanmış hayatlar

2004 yılından bu yana Endeavor Global Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Edgar Bronfman ise, Endeavor’un iyi iş fikirlerini destekleyip, büyümesine katkıda bulunduğunu hatırlatarak, Türkiye’den bu konuda oldukça iyi örneklerin çıktığını söyledi. Bronfman şöyle konuştu: “Ben şanslı bir insan olarak olanakları olan bir ailede doğdum. Ve bu benim hayat boyu insanlara olanak sağlamak için fikirler üretmeme vesile oldu. İşte bu yüzden Endeavor’a katıldım. Endeavor’ın kendini bu işe gönülden adamış olan inanılmaz network ağı ile girişimcilere olanak sağlayan harika bir iş planı üzerine kurulu olması benim bu organizasyonda olma sebebim oldu.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)