E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHamamönü hareketi mi? ---

Hamamönü hareketi mi?

Hamamönü hareketi mi?
07 Şubat 2016 - 11:53 borsagundem.com

Ankara’nın eski semtinde AK Partili ünlü isimlerin hareketliliği dikkat çekici…

Hamamönü… Ankara’nın Altındağ ilçesinde, kentin ilk yerleşim alanlarının etrafında ve ünlü Ankara Kalesi’nin eteklerinde kurulmuş tarihi bir semt. Adını Oğuzların Bayındır Boyu beylerinden Karacabey’in yaptırdığı çifte hamamdan almış.
Taceddin Sultan Camii, Hacı İlyas Camii, Hacı Musa Camii, Sarıkadı Camii, Mehmet Çelebi Camii gibi camileriyle ibadetin; Kamil Paşa Konağı, Beynamlızade Konağı ve Kabakçı Konağı gibi mekânlarla da Ankara esnafının geçmişinin izlerini bugünlere taşıyor. Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı yazdığı ev de bugün ‘Müze Evi’ olarak Hamamönü’nün çekim merkezlerinden biri.Semtin bu özelliği, her dönemde muhafazakâr siyasi hareketleri kendine çekti. Milli Görüşçülerin üniversite zamanlarında buradaki dergâhlarda sohbet toplantılarında bolca vakit geçirdikleri bilinir. 

19’uncu yüzyıla ait sivil mimarlık örneği tarihi binalarla dolu bu semt, uzun yıllar boyunca yıkıntı içinde, suç olaylarının yaşandığı bir bölgeydi ve siyasetin ilgisini kaybetmişti.Altındağ Belediyesi, aldığı kritik bir karar ve başlattığı restorasyon projesiyle semti bu kaderinden kurtardı.
 
Görünüşü, dükkânları, restoranları, sokaklarını kale ile birleştiren geniş bir çekim merkezi olan Hamamönü, artık Ankaralıların, dolayısıyla da siyasetin ilgi odağı olmaya başladı.

ESKİ SEMTE İLGİ

Hürriyet Parlamento Büro Şefi Nuray Babacan , “ANKARA KULİS” köşesi için siyasetin, Hamamönü’ne ilgisini araştırdı. Görüldü ki Ankara’nın eski semtinde siyasetin eski (duayen) isimlerinin ciddi bir hareketliliği var. Hamamönü’nün ilk siyasi misafirlerinden biri burada kendisine bir büro açan Refahyol Hükümeti’nin bakanlarından olup, daha sonra MHP’den milletvekili seçilen Gürcan Dağdaş olmuştu. Dağdaş’ı AK Parti’nin ilk yıllarında en genç isimlerinden biri olup Grup Başkanvekilliği, Gençlik ve Spor Bakanlığı gibi görevlerde bulunan ancak Davutoğlu döneminde partiden uzaklaşan Suat Kılıç izledi. 

Kılıç, iki ayrı eski binayı satın alarak aslına uygun restore edip, kendisine bir çalışma mekânı oluşturdu ve arkadaşlarıyla, ziyaretçileriyle bu mekânda buluşmaya başladı. Kılıç’ın Hamamönü’ndeki nostaljik binası, başka siyasetçileri de heyecanlandırdı. 1 Kasım seçimlerinde milletvekili olmak için adaylık başvurusu dahi yapmayan eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün de aynı bölgede kendisine büro açmaya karar verdi. 

Hamamönü’nü seçen diğer ünlü siyasi şahsiyet ise bir süre önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Dolmabahçe Mutabakatı konusunda tartışma yaşayan Bülent Arınç oldu. Bu arada şu tesadüfe bakın ki Arınç gibi, Arınç’ın mesajlarını ‘retweet’ eden  Hüseyin Çelik de bu bölgede ofis açmak için yatırım yaptı ve inşaata başladı. Halen AK Parti İstanbul Milletvekili olan Hayati Yazıcı’nın da kendisine büro satın almak için burada yer baktığı ancak kendisine gösterilen ofisleri beğenmediği konuşuluyor. 

YENİ SİYASİ MESAJ MI

Hamamönü’ne yerleşen Gürcan Dağdaş’ın Milli Görüş’ten uzun zaman önce koptuğu ve hükümetin icraatlarına karşı çok eleştirel yazılar yazdığı biliniyor. Hamamönü’nde büro açmaya hazırlanan Arınç’ın son çıkışları da parti tabanı ile arasında bir gerginlik oluşturdu. Arınç’a sosyal medyada açık destek veren Kılıç’ın, Çelik’in, parti politikalarına dair eleştirel tutumları dikkat çeken Ergün’ün ve Yazıcı’nın da Hamamönü’nü tercih etmesi siyaset kulislerinde oldukça dikkat çekici bulunuyor. 

Zaman zaman eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in, eski Ankara Milletvekili Salih Kapusuz’un da dahil olduğu bu grubun, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün arkasında toplandığı yorumları yapılsa da sözkonusu birlikteliğin yeni bir siyasi oluşum mesajı taşımadığı özellikle vurgulanıyor. Yine de siyasi kulislerde, “AK Parti’nin muhalif isimleri Hamamönü’nde toplanıyor” yorumlarının önü kesilemiyor. 

Yıllardan beri, AK Parti’de siyaset yapan isimlerin ev almak veya ofis açmak için tercih ettikleri semtin Çukurambar olduğu, bu nedenle “Çukurambar siyaseti” kavramının türediği biliniyor. Kim bilir belki de partileriyle ilişkileri bir süreden beri askıda olan eski bakan ve parti yöneticilerinin Hamamönü’nü tercih etmesi de gündeme “Hamamönü Hareketi” kavramını getirir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • zeki akkoyun08 Şubat 2016 00:12

    Parti kurunda boyunuzu bi gorelim.ak partideyken ayrilip neden parti kurmadiniz diye sormazlarmi adama

  • ibo07 Şubat 2016 23:16

    sizede vatan haini demesinler yakında

  • ekonomist107 Şubat 2016 19:37

    Bugurup partı deyıl ofıs bıle acamazlar bunlar baskaların golgesı altında gecınmış insanlar acsınlarda boyunun ölçüsüsü alsınlar silindır ezer gecer

  • mali07 Şubat 2016 17:38

    Ali Babacan da katılırsa görürsününüz anyayı ve konyayı.

  • Bika07 Şubat 2016 17:16

    17 Aralık operasyonunun Dalton kardeşleri ,yükünü tutmuş ki ortada yok.

  • Abdullah bizit 07 Şubat 2016 15:14

    Oralarİ parsel parsel sstmasinlar bunlar 4 silahsor çıkmış er maydanina 4 de kismetsiz pehlivan bunlar da liderlik vasfı yok sonlari silivri olur

  • huseyin07 Şubat 2016 14:55

    Hayırlı olsun burda Akpden aktif siyasetçiden eklenirse başarılı olurlar

  • Ulusal07 Şubat 2016 14:49

    Saraylı sağına Tuğrul Türkeş'i soluna Sedat Pekeri almış İzlediği politika ile perinçek ede hayatının en mutlu anlarını yaşatıyormuş. Milliyetçi Ulusalcılar ile Ülkücüler AKP de büyük reisin etrafında birleşecekler diğer unsurda AKP den çekip gidecekler böyle bir yapılanma olacaktır. Büyük Başbuğ un etrafında toplanacak ypg ve pyd ye dersini verecekler

  • hamamcılar birliği07 Şubat 2016 14:44

    bunlar bir araya gelse hamam bile işletemez başkası bunlar adına koşturacak ki bunlar da paçasına yapışsın bir yerlere gelsin

  • Mehmet 07 Şubat 2016 14:21

    Ülkenin bütün varlıkları çoğu basın yayınında elinde tutan üç beş yandaş işadamı tarafından Halaç mezat yağmalanıyor diğer vatandaş ise yoksullukla cebelleşiyor. Üç beş nafakayla oy devşiriyorlar

  • Kerim 07 Şubat 2016 14:17

    Bu güne kadar iltşt ve mafia ile topluma yeterince gözdağı verildi. İşit bunlarada bombalarıyla mafyada oluk oluk akıtmaya tehdit eder artık

  • nur çel07 Şubat 2016 13:01

    Şu yazdıklarınız isimler-denize düşen.......... .......... sarilir ata sözunu hatırlattı

  • vatansever07 Şubat 2016 12:58

    Ulkenin haline bak birde yemeyi doymayan su turk siyasetcilerinin haline bak,,,,,,

  • Miharbi07 Şubat 2016 12:52

    Millet vekilliği benim için şarttı Aday bile olamadım beni cin çarptı Güvendiğim gn.başkan yolda bıraktı Keramet send imiş ey Hamamönü.

  • Tolga07 Şubat 2016 12:41

    Parti kurunda boyunuzu bi gorelim.ak partideyken ayrilip neden parti kurmadiniz diye sormazlarmi adama